Vosganian: Iohannis pare reprezentantul altor interese nationale si etnice decat ale poporului roman

Joi, 22 Noiembrie 2018, ora 21:516020 citiri
Vosganian: Iohannis pare reprezentantul altor interese nationale si etnice decat ale poporului roman
Foto: Facebook / Varujan Vosganian

Varujan Vosganian, vicepresedinte al ALDE, insinueaza ca presedintele Klaus Iohannis ar fi reprezentantul "altor interese nationale si etnice" decat cele ale romanilor si ca ar trebui suspendat, dar majoritatea nu va face asta pentru ca Romania va prelua de la 1 ianuarie presedintia rotativa a UE.

"Intram in semestrul european, iar suspendarea presedintelui in semestrul european ar fi catastrofala pentru imaginea Romaniei. Noi respectam interesul national, iar Iohannis profita de aceasta situatie. Presedintele pare reprezentantul altor interese nationale si etnice decat ale poporului roman. (...)

Eu cred ca sunt intrunite elemente suspendarii. Problema se pune ce castigam si ce pierdem. Nu poti sa suspenzi presedintele gandindu-te ca toata procedura din Parlament va fi simultana cu semestrul european. Presedintele face parte din Consiliul European. Interesul national spune ca trebuie sa suportam capriciile presedintelui. Iohannis va trebui sa numeasca pana la urma noii ministri. A ales sa-si faca de cap la finele mandatului", a comentat, joi, Varujan Vosganian pentru Adevarul Live.

Declaratiile vicepresedintelui ALDE vin in continuarea scandalului declansat de social-democratul Ilan Laufer, care a sustinut ca presedintele a refuzat sa il numeasca ministru pentru ca ar fi antisemit si ar tine cont mai mult de interesele Berlinului decat de ale Romaniei.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News