Vosganian: In doi ani sa nu mai fie companii cu capital majoritar de stat

Joi, 12 Septembrie 2013, ora 17:35
2014 citiri
Vosganian: In doi ani sa nu mai fie companii cu capital majoritar de stat
Foto: Arhiva

In doi ani nu ar mai trebui sa existe in Romania companii cu capital majoritar de stat, cu exceptia companiilor strategice, insa pentru acest lucru este nevoie de un angajament politic, a afirmat ministrul Economiei, Varujan Vosganian.

"Ar trebui un angajament politic ca pana la finalul mandatului, in 2016, sa nu mai fie companii cu capital majoritar de stat. Am spus si FMI, care a cerut includerea in acordul refacut a acestui angajament, dar pana la urma s-a renuntat. Am spus ca in doi ani sa nu mai existe in Romania, cu exceptia unei zone din energie si nucleului de securitate, companii cu capital majoritar de stat", a declarat joi Vosganian, la o conferinta pe tema pietei de capital, relateaza Mediafax.

Statul ar trebui sa protejeze economia de volatilitatea din afara tarii prin masuri precum redimensionarea TVA si contributiilor si o relaxare a conditiilor de creditare.

"Cum sa ne putem proteja: TVA si contributiile trebuie sa fie redimensionate, sa se reintoarca la nivelurile pe care le-am lasat eu (Vosganian a fost ministru al Economiei si Finantelor in perioada 2007- 2008, n.r.), finantarea - bancile ar trebui sa ofere o relaxare a conditiilor, BNR ar putea sa mai taie din dobanda de referinta, mutarea comertului exterior catre alte tari. Incercam sa mutam cativa atasati catre tari unde nu avem relatii comerciale atat de dezvoltate" a spus Vosganian.

Potrivit ministrului, autoritatile incearca sa aduca la bursa cat mai multe companii.

ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
#Vosganian privatizare companii, #companii stat Romania , #ministrul Economiei