Vosganian: E siderant ca Reding isi face un titlu de glorie din sprijinul pentru Basescu

Duminica, 02 Septembrie 2012, ora 15:34
4747 citiri
Vosganian: E siderant ca Reding isi face un titlu de glorie din sprijinul pentru Basescu

Varujan Vosganian a declarat ca "inca nu a auzit" de un "puci al majoritatii parlamentare", realizat pe cai pasnice si "solutionat prin referendum", afirmand ca e "siderant" ca Viviane Reding isi face "un titlu de glorie" din faptul ca institutiile internationale l-au sprijinit pe Traian Basescu.

"Asadar, in Romania am asistat la o lovitura de stat ...parlamentara! Potrivit art. 61.1 din Constitutie, 'Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului roman si unica autoritate legiuitoare a tarii'. Puci inseamna 'actiunea armata a unui grup politic impotriva unui regim politic, a unei ordini statale'.

N-am auzit inca de un puci al majoritatii parlamentare, realizat pe cai pasnice si solutionat prin referendum!", a scris Vosganian pe blog, in contextul afirmatiilor vicepresedintelui CE Viviane Reding, care a sustinut ca liderii europeni "au putut cere oprirea unui fel de puci parlamentar".

Vicepresedintele PNL a mentionat ca "din cate stie el, loviturile de stat si miscarile puciste au ca tinta Parlamentul, fie ca il dizolva, fie ca ii aresteaza membrii, fie ca trag, de-a dreptul, cu tunurile in el".

"Iar puciuri sustinute de peste 80% din populatie, asta cum mai vine? Iar daca lovitura de stat a fost inabusita si pucistii au fost infranti, cine i-a invins?", a comentat liberalul.

El a mai spus ca "noua ocupatie" a statelor europene si FMI este "sa convinga" popoarele tinerelor democratii ca "nu e bine ce vor ele".

"Aflam de la doamna Reding: prin 'actiunea determinata a mai multi actori europeni si internationali' - Comisia Europeana, Parlamentul european, statele europene si Fondul Monetar International. Inclusiv, fireste, in aceasta logica, domnul Viktor Orban. Iata, asadar, o noua ocupatie a statelor europene si a FMI, sa convinga popoarele tinerelor democratii ca nu e bine ce vor ele", a punctat Varujan Vosganian.

Vicepresedintele PNL a mentionat ca "ceea ce este siderant" este ca Viviane Reding isi face "un titlu de glorie" din faptul ca toate institutiile internationale l-au sprijinit pe Traian Basescu.

"Ceea ce este, insa, siderant este ca doamna Reding isi face un titlu de glorie din faptul ca toate institutiile internationale au sarit in ajutorul lui Traian Basescu!", a scris liberalul pe blog.

"Demiterea lui (a lui Traian Basescu - n.red.) era, inteleg, 'raul cel mai mare'. Iar derivele majoritatii parlamentare si ale coplesitoarei majoritati a romanilor au putut fi limitate datorita ... Mecanismului de Cooperare si Verificare. Daca nu stiati, Cvorumul acesta lipsit de orice noima, in raport cu realitatile romanesti este o victorie a Mecanismului de Cooperare si Verificare!

La fel si comportamentul lui alde Zegrean, Lazaroiu si Aspazia Cojocaru. Sa nu mai spunem ca doamna Cojocaru trudea inca din anii 70 ai secolului trecut la consolidarea Mecanismului de Cooperare si Verificare! Si CSM trimite Inspectiei Judiciare blogul nostru la control tot in numele MCV!", a subliniat el.

Varujan Vosganian a mai spus ca se intreaba ce ar spune Barroso daca "in tara sa de bastina" ar avea loc un referendum cu prag de 50%, iar in calcul s-ar socoti toti portughezii plecati in strainatate.

"Ma intreb ce ar spune domnul Barroso daca in tara sa de bastina, Portugalia, ar avea loc maine un referendum cu prag de 50%. Iar in calculul cvorumului s-ar socoti toti portughezii plecati la lucru in strainatate in anii 70 si 80!", mai scrie vicepresedintele PNL.

Varujan a precizat ca "avem multe de invatat din experienta acestui referendum". "El nu presupune atat o redefinire a tinerei noastre democratiei, cum crede doamna Reding, ci o redefinire a demnitatii nationale", a conshis Varujan Vosganian.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Varujan Vosganian Viviane Reding, #Varujan Vosganian demitere Basescu , #PNL