Vosganian: Basescu ii iubeste pe romani doar in campanie

Luni, 19 Noiembrie 2012, ora 11:13
2613 citiri
Vosganian: Basescu ii iubeste pe romani doar in campanie

Liberalul Varujan Vosganian critica declaratiile recente ale presedintelui Traian Basescu in care sustinea ca prioritara pentru noua guvernare este cresterea pensiilor, apreciind ca actualul sef al statului este "conducatorul care i-a iubit cel mai mult pe romani in timpul campaniilor electorale".

"Sunt unii oameni politici care isi aduc aminte de popor exact in campaniile electorale. Si tot atunci, dimpreuna cu aceste revelatii/reverii populiste, ei se gandesc la cresterea pensiilor si a salariilor. Un astfel de model al populistului melancolic este chiar presedintele unora dintre noi, Traian Basescu", scrie Varujan Vosganian pe blogul personal.

Fostul ministru noteaza ca "mai ieri" presedintele socotea ca anul viitor prioritatea trebuie sa fie indexarea pensiilor, inainte de a vorbi de orice alta masura de natura fiscal-bugetara.

"Ai spune ca nu poate fi acelasi om. Cel care, in 2007, se razboia cu mine si cu Paul Pacuraru sa nu crestem pensiile. Cel care in 2010 anunta, cu neinduplecare, ca pensiile trebuie taiate cu 15%. Cel care se razboia cu militarii in rezerva si care, in consecinta, il umpleau de huiduieli pe unde-l prindeau. Si cel care acum spune, in preajma alegerilor, ca prioritatea trebuie sa fie cresterea pensiilor", continua Vosganian.

"Basescu, melancolic in prejama alegerilor"

Liberalul sustine ca "cel care face propuneri atat de contradictorii nu poate fi acelasi om". "Poate ca, de fapt, nici nu este. Poate ca noi gresim, crezand ca a fi coerent si responsabil cu vorbele tale e o stare inerenta conditiei umana", continua, ironic, fostul ministru, care apreciaza ca Basescu devine melancolic doar in campaniile electorale.

"Asadar, de cate ori cineva - sau, mai corect, altcineva - doreste marirea salariilor si a pensiilor, presedintele il acuza de iresponsabilitate si incompetenta. Cand vin alegerile, insa, presedintele nostru redevine melancolic si se intoarce catre popor. In 2008, in timpul campaniei pentru alegerile parlamentare, a promulgat legea privind dublarea salariilor profesorilor si a cerut masuri similare pentru celelalte categorii bugetare.

In 2009, in timpul campaniei pentru prezidentiale, se lauda sus si tare cu cresterile de salarii si pensii din vremea guvernarii liberale (!?). Iar acum, la alegerile parlamentare din 2012, cere indexarea pensiilor. In schimb, intre campanii, cum v-am aratat deja, vai si amar", adauga liberalul.

Acesta afirma ca i-ar fi foarte greu sa numeasca un conducator roman care si-a iubit cel mai mult poporul, concurenta fiind mare.

In schimb, daca ar fi intrebat "care e conducatorul care i-a iubit cel mai mult pe romani in timpul campaniilor electorale", Varujan Vosgania spune ca "raspunsul e simplu si fara echivoc: Traian Basescu".

Basescu cere marirea pensiilor - Ponta: Niciun pensionar nu il crede

Presedintele Traian Basescu a afirmat, intr-o conferinta de presa sustinuta vineri la Cotroceni, ca marea prioritate a anului 2013 este mentinerea stabilitatii fiscale, adaugand ca ar trebui analizata si posibilitatea indexarii pensiilor.

La scurt timp, Victor Ponta a declarat ca nu exista niciun pensionar care sa-l creada pe Traian Basescu atunci cand cere marirea pensiilor, deoarece tot el acum doi ani cerea taierea pensiilor.

D.R.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#Vosganian Basescu campanie electorala, #Basescu indexare pensii , #PNL