Vosganian: Decizia privind majorarea deficitului bugetar trebuie luata dupa o consultare cu partidele

Marti, 26 Noiembrie 2019, ora 21:383319 citiri
Vosganian: Decizia privind majorarea deficitului bugetar trebuie luata dupa o consultare cu partidele
Foto: Facebook/Varujan Vosganian

Decizia finala privind majorarea deficitului bugetar trebuie luata dupa o consultare prealabila a formatiunilor politice care au asigurat investirea actualului Guvern, este de parere deputatul ALDE Varujan Vosganian.

"Consider ca decizia finala privind majorarea deficitul bugetar (mult) peste plafonul de 3% trebuie luata dupa o consultare prealabila a formatiunilor politice care au asigurat investirea actualului Guvern.

Faptul ca unele acte normative sunt date prin ordonanta sau ordonanta de urgenta nu exonereaza Guvernul de obligatia consultarii prealabile. Nu ne putem asuma raspunderea sustinerii Guvernului fara o informare corecta si prompta", a scris Varujan Vosganian pe Facebook.

Deficitul bugetului general consolidat pentru anul 2019 se va majora la 4,3% din Produsul Intern Brut in urma celei de a doua rectificari bugetare, iar printre ministerele care vor primi fonduri suplimentare se afla Ministerul Muncii, Ministerul Sanatatii, Ministerul Dezvoltarii Regionale, Ministerul Finantelor si Ministerul pentru Mediul de Afaceri.

Potrivit proiectului de ordonanta privind rectificarea bugetului pe anul 2019, publicat marti de MFP, printre institutiile in cazul carora s-au diminuat creditele bugetare se afla Ministerul Educatiei, Ministerul Afacerilor Interne si Ministerul Transporturilor.

Tinta initiala de deficit bugetar pentru anul in curs era 2,76% din PIB.

Citeste si

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News