Vosganian: Daca am judeca dupa oportunitati economice, multi demnitari ar fi cercetati

Luni, 02 Septembrie 2013, ora 18:27
2143 citiri
Vosganian: Daca am judeca dupa oportunitati economice, multi demnitari ar fi cercetati
Foto: B1 Tv

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat luni seara ca cererea DIICOT de urmarire penala impotriva sa nu se bazeaza pe un caz de coruptie, explicand ca masurile luate in cazul Romgaz, in perioada 2006-2008, in care a mai fost ministru al Economiei, nu au dus la pierderi pentru companie.

"Am ales sa fac conferinta aici (la sediul PNL - n.red.) pentru ca acest caz nu este un caz de coruptie. Daca ar fi fost un caz de coruptie, nu as fi ales PNL, pentru ca eu tin la demnitatea acestui partid.

Este pentru prima oara in ultimii 20 si ceva de ani cand Parchetul se sesizeaza intr-o chestiune de oportunitate politica, acuzand un ministru pentru decizii pe care le ia in virtutea sarcinilor sale", a explicat ministrul Economiei.

Acesta a explicat ca anul 2008 a fost unul foarte bun pentru Romgaz, iar profitul net al companiei a urcat cu peste 6 la suta in raport cu anul anterior: "Ideea ca masurile mele au dus la pierderi pentru Romgaz nu se justifica din perspectiva cifrelor prezentate de aceasta companie".

"Daca ar trebui sa judecam dupa oportunitatile economice, probabil ca multi dintre demnitarii si oficialii romani ar trebui sa cada sub incidenta unor cercetari", a declarat Vosganian, in cadrul unei conferinte de presa.

"Atata timp cat nu este vorba de coruptie, cat este vorba de decizii fundamentate economic, nu cred ca este de competenta Parchetului. Ministerul Economiei si Finantelor a propus un memorandum care a fost aprobat in guvern si care propunea un discount care sa acopere intr-o anumita masura cresterea pretului la gaze", a mai explicat ministrul Economiei.

Acesta precizat ca a votat impotriva acestei legi si ca "cei care au promulgat legea ma prives de la televizor", vorbind si despre un grup infractional alcatuit din 42 de persoane.

"Acesti oameni au subminat economia nationala pe o perioada de sase ani. Au subminat in tihna economia nationala, fara sa se sesizeze nimeni, au favorizat grupul infractional. In aceasta perioada, presedintele Romaniei a promulgat o lege care prelungea facilitatile pentru grupurile infractionale la dimensiuni foarte mari.

Daca grupurile infractionale au subminat economia la dimensiuni nemaiintalnite in Romania, cum sefii institutiilor mai sunt in functie? Pot 40 si ceva de oameni sa submineze economia, mai pot sa fie in functie?", a intrebat Vosganian.

Liberalul a subliniat ca "nu e vorba de nicio infractiune si de nicio subminare a economiei nationale" si ca, daca nu se mentioneau si nu se mareau cu cateva procente facilitatile, exista riscul ca acele intreprinderi sa se opreasca.

DIICOT cere inceperea urmaririi penale in cazul lui Vosganian si Videanu

Seful DIICOT a cerut, luni, procurorului general sa sesizeze Senatul, respectiv presedintele Romaniei, cu cereri de incepere a urmaririi penale impotriva fostilor ministri ai Economiei Varujan Vosganian si Adriean Videanu.

Cei doi sunt acuzati de complot si subminarea economiei nationale, fapte comise in perioada in care acestia aveau calitatea de ministru al Economiei.

Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER, partidul condus de fostul premier Dacian Cioloș, anunță că a trimis o invitație la dialog colegilor de la USR, PMP și Forța Dreptei, filialele din București, în vederea găsirii...
#Varujan Vosganian DIICOT urmarire penala, #Varujan Vosganian acuzatii Romgaz, #Varujan Vosganian coruptie , #ministrul Economiei