Vosganian: Coalitia a semnat protocolul fiscal in deplina necunostinta de cauza

Joi, 16 Februarie 2012, ora 16:18
3935 citiri
Vosganian: Coalitia a semnat protocolul fiscal in deplina necunostinta de cauza

Fostul ministru al Finantelor Varujan Vosganian a declarat ca partidele din Coalitie au semnat protocolul fiscal "in deplina necunostinta de cauza".

Totodata, senatorul PNL a precizat, pentru Ziare.com, ca aceasta este o tema foarte importanta pentru societatea romaneasca, dezbatuta foarte putin.

"Nu mi s-a intamplat niciodata sa vad o tema atat de importanta pentru societatea romaneasca si care sa fie totusi atat de putin dezbatuta. Practic, partidele din coalitie au semnat acel protocol in deplina necunostinta de cauza", a indicat Varujan Vosganian.

El a afirmat ca tratatul fiscal ar fi trebuit sa fie semnat de catre prim-ministrul Mihai Razvan Ungureanu, nu de presedintele Traian Basescu.

"In mod normal, prim-ministrul ar fi trebuit sa semneze acest tratat. Este un tratat interguvernamental si ar fi trebuit sa fie semnat de prim-ministru.

Pentru noi, tema ramane aceasta, a dezbaterii publice. Tratatul insusi prevede obligativitatea ca parlamentele nationale sa aiba astfel de dezbateri. In Romania, pe aceasta tema n-a existat absolut nicio dezbatere", a explicat fostul ministru al Finantelor.

USL nu semneaza, pentru ca nu USL semneaza

In acelasi timp, USL "nu va semna un protocol ce a fost semnat de ceilalti parteneri din coalitie", continua senatorul PNL, care spune ca tratatul va fi semnat de presedinte sau de prim-ministru, nu de USL.

"Acest protocol nu-l vom semna. Tratatul este un tratat multilateral care este semnat de presedinte sau, in mod normal, de prim-ministru. USL nu semneaza pentru ca nu USL semneaza. USL, in Parlamant, va discuta ratificarea, in termenii unei evaluari care in acest moment nu exista.

Tratatul va fi ratificat si va fi aplicat in functie de evaluarile pe care le vom face. In clipa de fata, nu ni s-a prezentat niciun fel de evaluare privind impactul tratatului asupra societatii romanesti", a incheiat Varujan Vosganian.

Reprezentantii coalitiei de guvernare au semnat protocolul prin care-i cer presedintelui Traian Basescu sa semneze tratatul de stabilitate bugetara convenit de 25 de state UE, cunoscut sub numele de Pactul Fiscal, cerand si Opozitiei sa adere la acest act politic.

Coalitia a semnat protocolul pentru Pactul Fiscal - roaga Opozitia sa se alature

Emil Boc, Kelemen Hunor, Gabriel Oprea si Varujan Pambuccian au semnat, miercuri, in numele PDL, UDMR, UNPR si grupului minoritatilor, protocolul referitor la "Tratatul privind privind stabilitatea, coordonarea si guvernanta in cadrul Uniunii Economice si Monetare".

La ceremonia care a avut loc la Palatul Parlamentului au fost prezenti premierul Mihai Razvan Ungureanu, presedintii celor doua camere parlamentare, Vasile Blaga si Roberta Anastase, senatori si deputati ai coalitiei de guvernare.

Liderii PNL nu au avut inca o pozitie oficiala legata de acest subiect, dar liderii PSD s-au reunit miercuri dimineata la Palatul Parlamentului pentru a discuta pe aceasta tema, criticand graba manifestata de Putere in vederea semnarii protocolului in lipsa unei dezbateri serioase cu privire la continutul tratatului.

Conform presei, premierul Mihai Razvan Ungureanu intentioneaza sa ii invite la dialog pe reprezentantii USL, pentru a-i convinge sa semneze si ei protocolul politic privind ratificarea tratatului de stabilitate fiscala.

Liderul grupului minoritatilor, deputatul Varujan Pambuccian, este increzator ca USL va semna protocolul care prevede ratificarea tratatului european de stabilitate fiscala, chiar daca liderii uniunii nu au vrut sa participe miercuri la aceasta ceremonie.

Pambuccian: USL va semna protocolul privind tratatul fiscal - Nu avem alta cale!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Varujan Vosganian, #Vosganian senator PNL, #Vosganian tratat fiscal, #tratat fiscal semnat , #PNL