Vosganian cere explicatii primarului din Iasi privind un banner cu mesajul "Moldova s-a saturat de hoti! Jos Guvernul!". Raspunsul edilului

Joi, 06 Septembrie 2018, ora 19:47
11489 citiri
Vosganian cere explicatii primarului din Iasi privind un banner cu mesajul "Moldova s-a saturat de hoti! Jos Guvernul!". Raspunsul edilului
Foto: Facebook/ Primaria Municipiului Iasi

Vicepresedintele ALDE Varujan Vosganian i-a cerut explicatii primarului din Iasi, Mihai Chirica, in legatura cu un banner avand un mesaj critic la adresa Guvernului, instalat de mai multe zile in Piata Unirii.

Bannerul are mesajul: "Moldova s-a saturat de hoti! Jos Guvernul!", iar Vosganian ii solicita lui Chirica sa comunice in baza carei autorizatii "sade" acest banner in centrul orasului si pe numele carui reprezentant al Moldovei a fost emisa.

Deputatul Varujan Vosganian, care este si lider ALDE Iasi, a scris pe Facebook ca, in cursul diminetii de joi, un politist local pazea un banner instalat in centrul municipiului, iar in momentul in care a observat ca este fotografiat, politistul a parasit zona.

"Stimate domnule primar al municipiului Iasi, Mihai Chirica. Salutam, pe aceasta cale, modul in care incurajati exprimarea publica a convingerilor iesenilor, dovada acest banner care sta de o saptamana in Piata Unirii din Iasi, pazit de politia locala (desi trebuie sa va marturisesc ca, atunci cand a observat ca este fotografiat - joi 6 septembrie a.c., ora 8,15 - politistul a sters-o, cu masina cu tot) ", afirma Varujan Vosganian.

Deputatul ALDE adauga, pe un ton ironic, ca "pentru a umple lacunele politiei locale", reprezentantii ALDE au disponibilitatea sa se alature celor care pazesc bannerul.

Totodata, Vosganian i-a cerut primarului Mihai Chirica sa comunice in baza carei autorizatii "sade" acest banner in centrul orasului si pe numele carui reprezentant al Moldovei a fost emisa autorizatia.

Bannerul care contine mesajul critic la adresa Guvernului a fost confectionat la Iasi inaintea mitingului de la Bucuresti din 10 august, de catre mai multi reprezentanti ai societatii civile. Acestia l-au afisat si la protestul din Piata Victoriei, iar dupa ce s-au intors la Iasi l-au montat pe un gard din Piata Unirii din centrul orasului.

Raspunsul edilului

La randul sau, Mihai Chirica, sustine ca nu este vorba despre obscenitati, ci ii indeamna pe ieseni "sa nu mai accepte hotia si minciunile celor care conduc vremelnic Romania".

Chirica afirma, intr-un comunicat de presa, ca "Piata Unirii din Iasi a fost dintotdeauna un simbol al luptei cetatenilor, atat impotriva abuzurilor puterii, cat si pentru democratie si in favoarea unor proiecte esentiale pentru Iasi, Regiunea Nord-Est si Romania".

"Nu este nicidecum prima oara cand in centrul Iasiului apar astfel de mesaje, fie ca vorbim de mesaje antiguvernamentale, de sustinere a proiectului Autostrazii A8, ori de sprijinire a unirii Romaniei cu Basarabia. Ele reprezinta optiunea unui mare numar de cetateni ai Iasiului, iar vocea lor trebuie ascultata. Credeti ca ar fi mai bine ca iesenii sa taca atunci cand Guvernul ii minte si nu-si respecta promisiunile electorale, fiind mai preocupat de stoparea luptei anti-coruptie?", se arata in comunicat.

Totodata, primarul Iasiului sustine ca mesajul inscris pe banner nu contine cuvinte obscene si nici amenintari cu moartea, ci este "un protest antiguvernamental, iar rolul sau este de a-i face pe ieseni sa nu mai accepte hotia si minciunile celor care conduc vremelnic Romania".

"Domnule Varujan Vosganian, apreciez calitatea dumneavoastra de intelectual, de renumit om al literelor, de sustinator al democratiei si de aprig adversar al extremismelor de orice fel si va asigur ca, la randul meu, sunt capabil de a distinge intre derapajele unor indivizi certati cu legea si modul onest al societatii civile iesene de a atrage atentia asupra unor probleme care-i framanta azi pe cei mai multi dintre romani", adauga edilul iesean.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Varujan explicatii Chirica banner guvern , #stiri Varujan Vosganian