Vosganian boicoteaza Romania TV, din solidaritate cu Mariana Campeanu

Sambata, 09 Februarie 2013, ora 11:24
3752 citiri
Vosganian boicoteaza Romania TV, din solidaritate cu Mariana Campeanu
FOto: Club Liberal Reutlingen

Liberalul Varujan Vosganian a decis sa contramandeze participarea la o emisiune la Romania TV dupa ce postul de televiziune a lansat in spatiul public informatii false in legatura cu o presupusa anchetare a colegei sale Mariana Campeanu de catre DNA.

"Modul in care acest post de televiziune a atins astazi (vineri, n.red.) cote inimaginabile in deformarea adevarului si defaimarea liderilor PNL m-a facut sa iau o decizie fara precedent, anume aceea de a contramanda prezenta mea in emisiune. Am comunicat telefonic moderatoarei ca nu astfel inteleg eu jurnalismul si ca diferentele flagrante dintre intelegerea mea a datoriei jurnalistului, care trebuie sa produca si nu sa inventeze stiri, si a respectivului post de televiziune ma obliga la aceasta atitudine", a scris vineri seara pe blog Varujan Vosganian.

Ministrul reaminteste in postarea sa cateva dintre "stirile 'fabricate'" despre liderii PNL care au aparut la aceasta televiziune in ultimele luni, multe dintre ele implicandu-l si pe el.

"Toate, stiri gogonate, inventate sau preluate fara un minim discernamant de pe site-uri obscure. Si, fireste, indelung comentate, editii speciale, breaking news, invitati pe masura", comenteaza Vosganian, subliniind "dorinta obsesiva a acestui post de televiziune de a discredita pe liderii PNL si de a intarata PSD in ruperea aliantei guvernamentale cu liberalii".

Ministrul Economiei a explicat si de ce a decis abia acum sa ia atitudine. "Doamna Campeanu este o prezenta distinsa a vietii politice romanesti. Are, in felul de a se purta si de a vorbi, o buna cuviinta si o duiosie rar intalnite in mediile politice romanesti. Modul in care Mariana Campeanu a fost calomniata ieri si azi la Romania Tv trece dincolo de indignarea pe care am simtit-o pana acum. Pur si simplu, am simtit ca nu ma pot duce in acel platou unde unii oameni se pot comporta astfel", a precizat Varujan Vosganian.

Postul de televiziune Romania TV a relatat joi despre o presupusa audiere sau chiar punere sub invinuire de catre procurorii anticoruptie a ministrului Muncii, Mariana Campeanu, lucru negat intr-un comunicat de presa emis de DNA.

Suspiciuni de coruptie la Ministerul Muncii

In replica, liderul PNL, Crin Antonescu, a criticat la Antena3 atitudinea postului de televiziune Romania TV, patronat de deputatul PSD Sebastian Ghita, amenintand chiar ca ii va da in judecata pe cei care au incercat sa o discrediteze pe Mariana Campeanu cat si Partidul National Liberal.

Crin Antonescu ataca Romania TV la Antena3: Am putea sa ii dam in judecata!

C.B.

Ce urmărește Ciolacu prin restrângerea atribuțiilor primarului Capitalei. Anticipează un eșec de proporții? „O dezavuare subtilă a doamnei Firea”
Ce urmărește Ciolacu prin restrângerea atribuțiilor primarului Capitalei. Anticipează un eșec de proporții? „O dezavuare subtilă a doamnei Firea”
A mai rămas aproximativ o luna și o săptămână până la alegerile locale, iar PSD de-abia a lansat-o în cursa pentru Capitală pe Gabriela Firea. Social-democrații sunt conștienți că...
Piedone și-a lansat programul pentru alegeri: "Sunt omul care încă mănâncă parizer şi usturoi/E uşor să fii papagal" VIDEO
Piedone și-a lansat programul pentru alegeri: "Sunt omul care încă mănâncă parizer şi usturoi/E uşor să fii papagal" VIDEO
Cristian Popescu Piedone şi-a lansat vineri, 26 aprilie, programul politic sub forma unui "contract cu cetăţenii Bucureştiului". Candidat din partea PUSL la funcţia de primar general al...
#Vosganian RomaniaTV Campeanu, #RomaniaTV Mariana Campeanu scandal , #PNL