Vosganian, atac la Basescu: Presedintele crede ca simbolizeaza Romania, Vestul si Justitia

Marti, 04 Septembrie 2012, ora 21:33
3766 citiri
Vosganian, atac la Basescu: Presedintele crede ca simbolizeaza Romania, Vestul si Justitia
Foto: Arhiva

Vicepresedintele PNL Varujan Vosganian a notat, marti, ca discursul lui Traian Basescu arata ca acesta crede ca simbolizeaza Romania, Vestul, statul de drept si independenta Justitiei.

"Eu simbolizez Romania, Vestul, statul de drept si independenta Justitiei", a fost rezumat discursul presedintelui de catre Varujan Vosganian pe blogul personal.

Liberalul continua aratand ca, in opinia presedintelui, cine nu este cu el este impotriva intereselor Romaniei. In sprijinul acestei pareri, Vosganian aduce in discutie problema Olandei vis-a-vis de Romania condusa Basescu.

"Cand UE are probleme cu Romania condusa de Traian Basescu (vezi cazul Olandei), presedintele are dreptul sa se ratoiasca. Cand unii lideri europeni fac lobby pentru Traian Basescu, orice nedumerire venita de la Bucuresti impotriva acestei sustineri nefiresti este atitudine antieuropeana", scrie vicepresedintele PNL.

Vosganian mai spune ca cei 7,4 milioane de romani care au votat pentru demiterea lui Traian Basescu sunt un detaliu si il caracterizeaza pe presedinte astfel:

"Cin' se ia cu mine bine, ii dau haina de pe mine/ Cin' se ia cu mine rau, sa-l fereasca Dumnezau/ ca sunt sarpe de dudau, da-l galbin si musca rau, mai Leano." Cu singura adaptare ca in loc de "Cin' se ia cu mine bine, ii dau haina de pe mine" se va citi "Cin'te iei cu mine bine, iti iau haina de pe tine", incheie Varujan Vosganian.

Presedintele Traian Basescu le-a cerut marti ambasadorilor romani reuniti la Bucuresti sa transmita tuturor cancelariilor occidentale ca, desi statul de drept a fost facut "tandari" de USL in perioada 3-6 iulie si dupa referendumul din 29 iulie, institutiile au ramas in picioare "impotriva furiei politice".

Basescu: Statul de drept a fost facut tandari de USL. Din fericire, institutiile au rezistat

"Din pacate, in luna iulie, 3-6 iulie, o majoritate parlamentara a considerat ca poate face tandari statul de drept", a declarat Traian Basescu, reamintind destituirea Avocatului Poporului, singurul care putea ataca ordonantele de urgenta, destituirea sefilor camerelor parlamentare, emiterile "abuzive" de ordonante de urgenta care au "blocat functionarea institutiilor", inclusiv cea prin care CCR i se lua dreptul de a decide asupra hotararilor Parlamentului.

S.R.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Vosganian Basescu discurs diplomati, #Vosganian Basescu atacuri, #Vosganian Basescu presedinte critici , #PNL