Vosganian a depus la Senat cererea de incepere a urmaririi penale a lui Boc

Joi, 27 Mai 2010, ora 18:20
2656 citiri
Vosganian a depus la Senat cererea de incepere a urmaririi penale a lui Boc

Vicepresedintele PNL Varujan Vosganian, a declarat joi ca, in calitate de presedinte al Comisiei economice din Senat, i-a inaintat joi lui Mircea Geoana cererea de incepere a urmaririi penale a premierului Emil Boc.

In calitate de presedinte al Comisiei Economice, Vosganian a inaintat presedintelui Senatului, Mircea Geoana, "pentru a pune in dezbaterea" acestui for cererea de urmarire penala a premierului "pentru savarsirea infractiunii prevazute si pedepsite de art. 8 alin. 2, lit. a din Legea nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministeriala, constand in refuzul nejustificat al domnului Emil Boc, prim-ministru si membru al Guvernului, de a prezenta Comisiei Economice, Industrii si Servicii din Senat, in termen de maxim 20 de zile de la primirea solicitarii, informatiile si documentele cerute prin adresa nr. XX/217/28.04.2010, inregistrata la Registratura Cabinetului primului-ministru cu numarul 5/3314/28.04.2010".

"In fapt, prin adresa nr. XX/217/28.04.2010, presedintele Comisiei economice, industrii si servicii din cadrul Senatului Romaniei, in baza art. 6, lit. e si a art. 9, lit. d din Regulamentul de organizare si functionare al Comisiei, i-a solicitat primului ministru Emil Boc, furnizarea unor informatii legate de finantarea investitiilor publice in anul 2009 si primul trimestru din 2010, potrivit situatiei anexate la adresa, situatie din care trebuia sa reiasa urmatoarele informatii: obiectivele/proiectele de investitii grupate pe categorii, respectiv obiective/proiecte de investitii in continuare, noi si alte cheltuieli de investitii, contractele de achizitii publice incredintate direct prin Hotarare de Guvern.

Platile efectuate se vor detalia pe luni si pe executantii de lucrari si furnizori. De asemenea, prin adresa sus-mentionata s-a solicitat prezentarea unei situatii cu obiectivele/proiectele de investitii si alte cheltuieli de investitii pentru care s-au organizat licitatii in anul 2009 si in primul trimestru din 2010 pentru atribuirea contractelor de achizitii publice, inclusiv din cadrul Regiilor Autonome si Companiilor Na'ionale aflate in subordinea ministerelor, precum si firmele care s-au inscris la aceste licitatii si firmele castigatoare", se arata in cererea liberalilor.

"Pana la data formularii prezentei cereri, domnul prim-ministru Emil Boc nu a prezentat informatiile solicitate. Refuzul nejustificat al unui membru al Guvernului, in cazul de fata domnul prim-ministru Emil Boc, de a prezenta Comisiei Economice, de Industrii si Servicii din Senat, in termen de maxim 20 de zile de la primirea solicitarii, informatiile si documentele cerute prin adresa nr. XX/217/28.04.2010, constituie infractiune conform dispozitiilor art. 8 alin. 2, lit. a din Legea nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministeriala si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani", subliniaza documentul inaintat presedintelui Senatului.

"In drept, Senatul are dreptul sa ceara urmarirea penala a membrilor Guvernului pentru faptele savarsite in exercitiul functiei lor (art.109 alin. 2 din Constitutie si art. 149 din Regulamentul Senatului). Dezbaterea are loc pe baza raportului intocmit de o comisie permanenta, ca urmare a unei anchete desfasurate in conditiile art. 76 din prezentul regulament, fie de o comisie de ancheta (art. 150, alin. 1 din Regulamentul Senatului)", se mentioneaza la finalul cererii de incepere a urmaririi penale transmisa de Vosganian presedintelui Senatului.

Vicepresedintele PNL Varujan Vosganian a declarat miercuri ca liberalii pregatesc o sesizare a conducerii Senatului pentru a demara cererea de incepere a urmaririi penale a premierului Emil Boc, pentru ca Executivul nu a trimis Comisiei economice lista firmelor care au primit bani de la buget.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Varujan Vosganian Emil Boc, #incepere urmarire penala premier, #cerere depusa Senat , #stiri Varujan Vosganian
Comentarii
Poza Iogica
Iogica
rank 5
marele poet national, Varujan, ministru de finante care, prin inginerii financiare, in timp ce economia scadea, el crestea salariile si pensiile, MINTITND CA ECONOMIA DUDUIE..
Poza tudor65
tudor65
rank 5
Locul dv.si al multor PNListi de frunte ar fi la RAHOVA