Varujan Vosganian: Intr-un an si ceva, Romania s-a intors in 1990

Sambata, 24 Aprilie 2010, ora 16:10 2415 citiri

Romania s-a intors, intr-un an si ceva, la nivelul anului 1990, a precizat vicepresedintele PNL Varujan Vosganian, prezent sambata la Conferinta Nationala a Cluburilor Studentesti Liberale.

Cu aceasta ocazie, mai multi lideri liberali, printre care Norica Nicolai sau Dinu Zamfirescu, i-au indemnat pe tineri sa aiba un spirit rebel, dar constructiv si creativ totodata, si sa se opuna riscului instaurarii unui nou regim totalitar.

Varujan Vosganian a spus ca are un sentiment de incredere in ceea ce priveste tanara generatie liberala si prestatia ei in campul politicii romanesti. El a subliniat ca disciplina acceptarii a constituit o pagina trista in istoria tarii si ca disciplina refuzului trebuie sa reprezinte sansa de a iesi din tranzitie.

Europarlamentarul liberal Norica Nicolai a spus la randul ei ca "e frumoasa indisciplina, dar cu o singura conditie", aceea de a nu se abuza de ea, existand in acelasi timp si o anumita rigurozitate. Ea a apreciat ca "dependenta pe care multi romani o au fata de stat e cheia intoarcerii in trecut", dar si ca Romania e in situatia unei "masini in care se toarna benzina prin credite externe, dar nu are motor".

Cristian David, vicepresedinte al Internationalei liberale, a apreciat ca, la 20 de ani de la Revolutie, lipsa de speranta marcheaza societatea. El a mai spus ca tinerii trebuie sa isi continue activitatea politica, sa persevereze, sa creada intr-o revolutie a bunului simt, care sa aduca evolutie, o perspectiva luminoasa si increzatoare pentru toti romanii.

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a precizat ca doreste sa vorbeasca mai ales din perspectiva administratorului public, el apreciind ca cea mai mare problema pe care Romania o are astazi este lipsa unor administratori publici "corecti", dedicati si care sa lucreze pentru interesul public.

Deputatul Ludovic Orban a spus ca a venit mai mult pentru a asculta si mai putin pentru a vorbi. El a adaugat ca le doreste succes studentilor, "sa iasa din rand", sa fie o sursa de activitate si creativitate in PNL.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News