Vesti rele pentru domnul Vosganian: cutitul a ajuns la os (Opinii)

Marti, 01 Octombrie 2013, ora 13:14
4635 citiri
Vesti rele pentru domnul Vosganian: cutitul a ajuns la os (Opinii)
Foto: Antena 3

Faptul ca Parchetul a pus sechestru pe o parte din averea lui Adriean Videanu trebuie sa fi picat ca un trasnet pe capul celuilalt invinuit din aceeasi cauza, Varujan Vosganian.

Nu i-a picat bine indeosebi prin faptul ca s-a nimerit la doar cateva zile dupa ce acesta tocmai isi implorase colegii de la Senat sa nu voteze favorabil cererea Parchetului, privind urmarirea sa, intrucat este vorba despre "decizii politice, fara nicio conotatie penala".

Dilema fara iesire

Nicio conotatie? Te pomenesti ca presupusul prejudiciu total de 130 de milioane de dolari adus societatii Romgaz prin favorizarea societatii Interagro, controlata de omul de afaceri Ioan Nicolae, este o simpla decizie politica! Oho!

Domnul Vosganian este ministru intr-o formatiune aflata la putere. Ar fi greu de banuit ca o alta forta si mai puternica decat puterea si-ar arata muschii spre procurori, determinandu-i sa dea cu deontologia de pamant si sa ia halucinante decizii politice, sub ochii inocenti si neputinciosi ai majoritatii absolute din fruntea bucatelor. Haida-de!

Totusi, Vosganian sugereaza ca politicienii ostili si-au pus in cap sa-l distruga. Dar cand observi ca cei din tabara ostila lui Vosganian nu pot fi altii decat numai cei din tabara apropiata de Videanu, incepi sa te intrebi unde-i logica.

Ar fi ceva cam ca in strigatura populara: dai in unul tipa doi. Vor prietenii lui Videanu sa-l distruga pe Vosganian, sacrificandu-si propriul pion? Sa fim seriosi!

Colegii din Senat sunt pusi intr-o dilema fara iesire. Daca accepta urmarirea, stim ce urmeaza: le sar in cap toti liberalii, le sare liderul lor, sunt amenintati ca prejudiciaza USL si ca pun in pericol stabilitatea tarii. Corect: recentul caz Voiculescu a demonstrat ca nu te descurci usor fara imunitate, contand numai pe pretentia ca esti instrumentat politic, repetata non stop la televizor.

Doua scenarii

De altfel, Crin Antonescu, care nu este membru in comisia juridica si care se pricepe in legislatie asa cum se pricepe precupeata in aviatie, a si vorbit neintrebat, declarand ca nu se pune deocamdata problema unui vot favorabil solicitarii de incepere a urmaririi penale in cazul ministrului Economiei, Varujan Vosganian. Cel pe care nu-l intreaba nimeni a decis: net.

Momentul votului se anunta delicat. Firava opozitie va vota pentru ridicarea imunitatii si raman sa se ia la tranta PSD cu PNL, probabil intr-o batalie fara precedent.

Rezultatul bataliei nu-l poate ghici nimeni dinainte, dar se pot imagina doua scenarii, amandoua cam paranormale.

Scenariul I: senatorii ii pastreaza imunitatea lui Vosganian. In acest caz, procesul se va judeca numai cu Videanu. Daca Videanu va fi achitat, rezulta ca degeaba s-a ascuns Vosganian sub pulpana imunitatii, cand putea sa iasa barbateste la lupta dreapta, dovedindu-se curat ca lacrima, asa cum pretinde. Ar fi fost un frumos trofeu, care pe senator insa nu-l momeste. De ce, oare? Singura explicatie este asta: se simte vinovat.

Scenariul II: senatorii ii ridica imunitatea. La una ca asta, Vosganian ar repeta cazul Voiculescu, cu singura deosebire ca e servit pe tigaie de colegi si nu asezat voluntar, prin demisie. Probabil ca pentru aceasta varianta si-a facut deja calculele: opt ani procesul, un an apelul si un an recursul, in total zece ani. Hai, ca-i buna, intre timp se schimba guvernarea. Nu e totul pierdut.

Halal

Il inteleg pe domnul Vosganian, neavand alta explicatie pentru opinia publica, flutura varianta dosarului politic, deja folosita si de Voiculescu, de Vintu, de Catalin Voicu, de Nastase, de Becali, de Costiniu si toti cati au mai fost.

Faptul ca procurorii au pus asa rapid sechestru pe o parte din averea lui Videanu da de veste parlamentului ca trebuie sa se grabeasca si cu raspunsul in cazul Vosganian: da, ori ba?

Daca da, sa vina urgent la cercetari, daca ba, sa vada omenirea toata cum e statul nostru de drept, respectiv numai pentru unii muma. Pentru toti ceilalti, ciuma. Halal stat, halal drept, dura lex, sed vax.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#Varujan Vosganian senator, #Adriean Videanu PSD, #Crin Antonescu presedinte Senat , #Crin Antonescu