Brasoava lui Vosganian numita demisie de onoare (Opinii)

Miercuri, 09 Octombrie 2013, ora 14:11
3312 citiri
Brasoava lui Vosganian numita demisie de onoare (Opinii)
Foto: Oradea Sibiu

Care onoare? Onoare era sa fi demisionat din Senat, permitand organelor sa-l ancheteze, sa-i constate nevinovatia, sa decida neurmarirea penala si sa-i spuna cu respect: pardon, domnule, dumneavoastra sunteti curat ca lacrima, noi am gresit, ca niste natarai ce suntem. Ne dam cu pumnii in cap.

Domnul Vosganian n-a avut nici onoarea, nici bunul simt, nici obrazul sa faca asa ceva, ba dimpotriva, s-a milogit de colegii senatori pe blogul sau personal sa nu-l arunce cumva in gura lupului, pentru ca daca-l inhata il si inghite cu fulgi cu tot, ca pe Scufita Rosie.

Cu sacii in caruta

Intrucat corb la corb nu-si scoate ochii, era normal sa cupleze colegii, iar Scufita Rosie, vazandu-se luni seara cu sacii in caruta, s-a si umflat in pene si le-a explicat condescendent telespectatorilor: Senatul a constatat nevinovatia mea.

Eroare, nesimtire sau prostie? Poate toate la un loc, mai ales ca a fost incurajat si de liderul sau de partid, care s-a apucat sa declare ca Vosganian "nu are niciun fel de vina si nu se afla sub niciun fel de suspiciune". Pe dinafara ca de obicei, Crin Antonescu se crede instanta si da sentinte. Doamne fereste, sa ajunga presedinte!

Sa fim intelesi: Senatul n-a avut si n-are caderea sa judece daca e cineva vinovat sau nu. Senatul are pur si simplu voie sa nu accepte urmarirea penala daca tine mortis sa-si ascunda senatorii de justitie, dovedind inca o data vechea zicala care zice ca toti suntem egali in fata legii, afara de unii care sunt mult mai egali decat altii.

Daca ai sterpelit trei gaste si esti un nimic, infunzi puscaria. Daca ai sterpelit un card intreg si esti in Senat, ai imunitate, treci pe langa noi fluierand si ne dai cu tifla, zicand ca au fost gaste politice. Niste gaste basiste, carora tocmai le-a expirat mandatul. Nu piere tara fara gaste, gaseste Ponta altele mai bune, are in stoc.

Trai pe vatrai, sub umbrela imunitatii

N-am nicio indoiala ca mai sunt locuri libere sub aceeasi umbrela a sfintei imunitati, unde stau deja Borbely si Dobre, iar Vosganian este asteptat tot acolo cu drag, ca nu cumva sa-i ploua justitia in cap si sa se faca leoarca, in drum spre parnaie.

Umbrela e mare si, daca ar mai pica inca unul, tocmai bine ar putea face o partida de poker, sau chiar un mic grup parlamentar, grupul imunitarilor antibasisti, pontisti sau crinisti. Imi cer scuze pentru limbaj, dar nu-mi apartine. Este strict antenist. Adica felixist.

Efectul colateral al imunitatii lui Vosganian este insa Videanu, al carui dosar nu stiu daca se poate judeca separat, atata timp cat cauza pare sa fie oarecum comuna. Dar, daca se judeca, inseamna ca justitia ii trimite unuia mesajul dura lex, iar celuilalt numai semnalul vax. Pentru un stat de drept, ar fi un mare chix.

Numai ca Vosganian are totdeauna carti secrete in manseta. In timp ce telespectatorii se minuneaza cum de a scapat ca prin urechile acului de parca nici usturoi n-a mancat, domnul in cauza se da rotund falindu-se in fata telespectatorilor ca e propus de trei tari pentru premiul Nobel. Este un a propos fin de tot, numai pentru intelectuali, cum ca locul lui este langa Einstein, nu langa Nutu Camataru.

Piatra de moara a lui Dragnea

Demisia de onoare a lui Vosganian, venita la putin dupa demisia (tot de onoare, bineinteles) a puscariabilului Relu il pune insa intr-o situatie aproape disperata pe invinuitul Dragnea, care nici nu vrea sa auda de demisie - era sa zic de onoare. Mai are multe de facut la Guvern.

Nu poti sa-l contrazici: fara el, ar ramane incurcat planul de regionalizare a tarii, o chestiune delicata cu care a provocat neliniste in randul baronilor din teritoriu, frisoane in randul pofticiosilor de autonomie si iluzii in randul doritorilor de protectorat. Istenem!

Nu mai lipsesc decat amatorii de gubernie ca sa fie tacamul comlet pana sa ajunga gata regionalizarea lui Dragnea, asa cum o tot pritoceste el incet-incet, parca anume sa dea apa la moara tuturor nemultumitilor.

Dar nu regionalizarea e piatra de la gatul lui Dragnea, ci SMS-urile. Le-am vazut cu totii, aproape live. Ele fac din Dragnea oaia neagra a Guvernului, daca nu cumva chiar a Europei, fiind greu de presupus ca mai exista undeva un vicepremier cu dosar penal, chemat sa dea declaratii ca inculpat si cu perspectiva sa treaca urgent de la palatul Victoria direct la palatul Jilava.

Aventura l-a facut atat de deochiat, incat nici domnul Ponta nu cred ca mai are curajul sa intre cu bocancii in justitie de dragul lui Dragnea, in caz ca vrea sa-l salveze. In caz ca nu vrea, cu atat mai putin - ar fi o varianta.

Dar niciodata nu e totul pierdut. Daca da din coate, poate il propune cineva la premiul Oscar, pentru ca la Nobel e cam aglomeratie, de cand a ajuns pana si Vosganian acolo.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Liviu Dragnea vicepremier, #Varujan Vosganian PNL, #Crin Antonescu presedinte Senat, #Premiul Nobel, #premiul Oscar , #Crin Antonescu