Basescu trebuia suspendat din nou pentru cazul Firea - cine crede asta

Joi, 17 Aprilie 2014, ora 13:03
5691 citiri
Basescu trebuia suspendat din nou pentru cazul Firea - cine crede asta

Parlamentarii ar fi trebuit sa initieze suspendarea presedintelui Traian Basescu, in loc sa semneze plangerea penala, in cazul Gabrielei Firea, este de parere senatorul liberal Varujan Vosganian.

"Parlamentul nu depune plangeri, Parlamentul decide, ca de aia e Parlament. In cazul de fata, daca majoritatea parlamentarilor asuma, prin semnatura convingerea ca presedintele a incalcat legea penala si demnitatea functiei sale, Parlamentul nu trebuie sa depuna plangere la Parchet, ci sa initieze suspendarea presedintelui.

Plangerea penala ar fi doar un gest politic cu finalitate indoielnica, dat fiind ca presedintele are imunitate impotriva unor asemenea agresiuni, oricat ar fi ele de condamnabile. Cu alte cuvinte, lucrurile stau asa: Parlamentul, in majoritatea sa, ori initiaza suspendarea presedintelui ori se abtine de la vreo actiune, inclusiv plangere penala, lasand libertate partidelor, grupurilor parlamentare si parlamentarilor sa actioneze dupa cum cred de cuviinta", scrie Varujan Vosganian, pe blogul sau.

Senatul si-a suspendat sedinta pentru ca PSD sa semneze plangerea impotriva lui Basescu

Fostul ministru al Economiei sustine ca daca parlamentarii PSD si PNL ar fi semnat impreuna plangerea penala, "nu ar fi insemnat forta, ci slabiciunea Parlamentului".

Varujan Vosganian spune ca majoritatea parlamentare "are, in principal, alte instrumente pentru a-si exprima vointa".

"Parlamentul poate vota o declaratie politica, poate adopta o initiativa legislativa, daca majoritatea o doreste (fireste, nu in locul unei decizii judecatoresti). Sau, cum este cazul de fata, Parlamentul poate decide suspendarea presedintelui", a spus senatorul PNL.

Firea vs. Basescu: Plangerea penala e redactata si va fi depusa la Parchet

In ce priveste declaratia presedintelui Traian Basescu despre Gabriela Firea, Vosganian sustine ca a fost " o agresiune nu doar verbala la adresa doamnei senator Gabriela Firea", dar si ca seful statului s-a situat, prin declaratia sa, "in afara demnitatii functiei sale si in incalcarea legii penale".

Ponta: Plangere penala pe numele lui Basescu. Sunt convins ca va ajunge la inchisoare

Marti a fost semnata plangerea penala impotriva lui Traian Basescu, in timp ce, miercuri, ea a fost depusa la Parchetul General de Gabriela Firea.

Scandalul dintre aceasta si Traian Basescu a inceput dupa ce seful statului a fost intrebat, duminica seara, la Realitatea TV, despre cazul Nana, el negand ca tranzactiile ar putea fi nule, asa cum sustine comisia parlamentara din care face parte si Firea. Basescu a precizat ca ea "ar face mai bine sa fie atenta si sa se preocupe de ce se intampla in 'mosia' sotului ei, ca s-ar putea sa nu-l mai gaseasca intr-o zi acasa".

F.N.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Varujan Vosganian suspendare presedinte, #Vosganian plangere Basescu , #PNL