Alegeri parlamentare: Vosganian acuza intelegerile dintre USL si PP-DD

Miercuri, 10 Octombrie 2012, ora 17:10
1952 citiri
Alegeri parlamentare: Vosganian acuza intelegerile dintre USL si PP-DD

Vicepresedintele PNL, Varujan Vosganian, sustine ca unii membri ai PSD sau PNL, nemultumiti ca nu vor primi colegii pentru alegerile din 9 decembrie, vor candida de pe listele PP-DD. In plus, acestia se inteleg deja "discret" cu lideri locali ai USL ca vor reveni la partidele lor.

"Ca orice lista electorala, si aceasta va starni nemultumiri. Iar cele mai mari vor veni din partea acelora care si-au manifestat intentia de a candida si nu se regasesc printre nominalizari. Unii dintre cei nemultumiti se vor resemna, asteptand alegerile urmatoare. Altii vor ameninta cu dizidenta, iar dintre acestia vor fi si cativa care isi vor pune in practica amenintarea. Aceea de a candida cu orice pret", noteaza Varujan Vosganian pe blogul personal.

In continuare, senatorul explica ca sistemul electoral romanesc, atat cel nou, cat si cel vechi, au facut deosebit de dificila sarcina candidaturilor independentilor.

PP-DD, un liman al frustrarilor

In opinia lui Vosganian, insa, disidentii care se vor numaidecat parlamentari au la dispozitie solutia PP-DD, "un liman al frustrarilor", care primeste traseisti la fel cum primeste "nisipul apa".

"Astazi, un candidat independent are nevoie, pentru a accede in Parlament, de un procent de 50% plus unu in colegiul sau. Lucru imposibil de realizat, in conditiile polarizarii politice, accentuate de referendumul din vara. Ceea ce le ramane, asadar, de facut dizidentilor este sa caute un alt partid care sa-i sustina.

Un astfel de partid, care-si ofera, cu prisosinta listele drept liman al frustrarilor este PP-DD. A mai absorbit si Forta Civica pe cate unii navigatori prin spatiile interstelare ale politicii, dar capacitatea sa de absorbtie a fost redusa. Nu ca n-ar fi primit mai multi, dar sansele unui loc eligibil sunt destul de reduse, daca ne gandim ca patria mama, PDL, nu mai are locuri destule nici pentru membrii sai statornici, daramite pentru apatrizi cu certificat civic. PP-DD, in schimb, nu are, practic, structuri iar reprezentantii sai din teritoriu starnesc sentimente care oscileaza intre nedumerire si ilaritate. PP-DD este un salas de apatrizi politici, cu aceeasi sete neistovita a nisipului peste care torni apa", mai scrie Vosganian.

Traseismul, masura sinucigasa

Acesta atrage atentia de cat de "pagubos" este ca USL-istii traisesti, care candideaza din partea PP-DD, sa revina in partid dupa alegeri si subliniaza ca Uniunea nu ar trebui sa ii primeasca inapoi pe transfugi.

"Cat de sinucigasa este aceasta manevra nici nu mai e nevoie sa spun. Fiecare dedublare reduce sansele USL de a castiga alegerile", a precizat Vosganian.

"50% nu e un scor usor de dobandit. Realitatea politica arata ca USL nu are adversar in sfera politicii si ca va castiga alegerile. Problema e cu ce scor. Si in aceasta privinta singurul adversar al USL este USL insasi. Daca USL nu ia din prima 50%, degeaba fac filialele intelegeri pe sub masa cu candidati-fantoma, caci la masa vor sta altii.

De aceea, cred ca, atat PNL cat si PSD, trebuie sa-si promita unul altuia si sa declare public ca nu vor primi in randurile lor parlamentari de acest fel care pleaca acum pentru a candida la PP-DD, cu gandul siret si, adesea, reciproc, de a se reintoarce dupa alegeri", incheie liberalul.

D.R.

Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
#Alegeri Vosganian USL traseism, #intelegere USL , #PNL