Aberatia zilei: Vosganian si-a miruit o democratie

Joi, 12 Februarie 2015, ora 18:34
5075 citiri
Aberatia zilei: Vosganian si-a miruit o democratie
Foto: B1 TV

Romania nu se poate bucura de o democratie moderna, limpede, asa cum scrie la carte. Nu. E musai ca a noastra sa fie originala, mereu ALTFEL, o democratie schimonosita de interese obscure, impanata cu minerii lui Iliescu si senatorii lui Vosganian.

Degeaba s-au tot consultat partidele in ultima vreme, degeaba a mediat presedintele Iohannis, degeaba s-au jurat cu totii pe rosu ca nu mai fac prostii si lasa libera justitia ca sa isi faca treaba. Joi, senatorul PNL Varujan Vosganian a lacrimat, a citit niste acatiste, s-a uns cu mir si a scapat de urmarire penala prin votul colegilor induiosati de suspinele lui fierbinti.

Vosganian scapa de urmarirea penala, dupa ce a plans si s-a rugat in Senat: "O victorie a democratiei!" (Foto)

E foarte posibil ca unii senatori pesedisti sa fi votat impotriva urmaririi penale a lui Vosganian doar ca sa ii dea peste nas presedintelui Klaus Iohannis, care in ultima vreme lasa impresia ca ii tine in haturi pe senatori si deputati din fotoliul prezidential (Georgica Severin i-a strans mana razand cu gura pana la urechi lui Vosganian dupa aflarea rezultatului).

Nu vom sti niciodata cine si cum a votat astazi sau de ce, dupa cum nu vom intelege niciodata nici de ce trebuie vot secret in asemenea situatii, cata vreme Constitutia nu prevede acest lucru.

Insa aberatia zilei nu este aceea ca senatorii s-au facut scut in jurul lui Varujan Vosganian, pentru ca au mai fost asemenea situatii in ambele camere parlamentare. De asemenea, oricat de ridicol (sau cel putin jenant) a fost show-ul facut de fostul ministru astazi in Senat, nici el nu putem spune ca a fost aberant, ci doar umilitor si descalificant pentru vesnicul nominalizat la premiul Nobel pentru literatura (sa nu uitam ca Monica Iacob Ridzi, Ecaterina Andronescu si Elena Udrea s-au aflat in situatii similare si toate au fost mai "barbate" decat el).

Cu adevarat aberanta a fost interpretarea data de Vosganian votului dat astazi in Senat.

"Este o victorie a democratiei si a Parlamentului", a spus el, "un gest curajos", "un gest de solidaritate" in sensul "respectarii demnitatii Senatului", a sustinut el.

Vorbe mari, dar mincinoase.

In realitate, lucrurile stau cu totul altfel. Prin decizie politica, Senatul ii impiedica pe procurori sa il cerceteze pe Varujan Vosganian pentru infractiuni grave - constituirea unui grup infractional organizat, abuz in serviciu si complicitate la delapidare (sa nu uitam ca Adriean Videanu, acuzat in acelasi dosar, a fost pus de Traian Basescu la dispozitia procurorilor DIICOT pentru o hotarare de guvern, in timp ce Varujan Vosganian a semnat mai multe ordine de ministru).

Din fericire, viziunea originala despre democratie a scriitorului Varujan Vosganian nu pare sa fie impartasita de nimeni (oficial, desigur). Nici de presedintele Klaus Iohannis, nici de premierul Victor Ponta si nici macar de presedintele PNL Alina Gorghiu. Si tot din fericire, procurorii DIICOT anunta ca nu se lasa intimidati si vor face noi cereri de urmarire penala pe numele lui Vosganian, dupa cum a declarat Georgiana Hossu, seful directiei, la Realitatea TV.

Cu ochi "umbrosi si melancolici", Vosganian ii avertizeaza pe procurori: Dosarul sa fie clasat intr-o luna!

Sa te ascunzi dupa fustele senatorilor de frica DIICOT si sa strigi de acolo "Victorie! Suntem curajosi! Am invins!" sustinand ca te comporti democratic, asta este o aberatie.

Daca esti nevinovat, du-te, domnule, in fata procurorului si judecatorului si dovedeste-ti nevinovatia!

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Vosganian plans Senat, #Vosganian DIICOT Romgaz, #Vosganian vot senat DIICOT gaze , #PNL