Pambuccian: USL va semna protocolul privind tratatul fiscal - Nu avem alta cale!

Miercuri, 15 Februarie 2012, ora 15:16
4074 citiri
Pambuccian: USL va semna protocolul privind tratatul fiscal - Nu avem alta cale!
Foto: TVR Info

Liderul grupului minoritatilor, deputatul Varujan Pambuccian, este increzator ca USL va semna protocolul care prevede ratificarea tratatului european de stabilitate fiscala, chiar daca liderii uniunii nu au vrut sa participe miercuri la aceasta ceremonie.

Varujan Pambuccian a declarat pentru Ziare.com ca in acest moment este cunoscuta forma finala a "Tratatului privind stabilitatea, coordonarea si guvernanta in cadrul Uniunii Economice si Monetare" si a punctat ca acesta reprezinta "cea mai simpla abordare", mai exact "tinerea sub control a cheltuielilor".

"El abordeaza foarte, foarte putin din toata situatia economica in care suntem, dar e mai mult decat nimic. In plus, a sta in afara lui te condamna practic la prabusire economica. Opozitia din Romania va semna, sunt convins de lucrul asta, dar eu cred ca nu trebuie politizat absolut deloc acest tratat", ne-a declarat Varujan Pambuccian.

Intrebat pe ce se bazeaza cand spune ca USL va semna, deputatul ne-a explicat: "Sunt absolut convins, pentru ca nu avem alta cale. Sunt si astfel de situatii, in care nu ai alta cale. Care ar fi alternativa? Alternativa ar fi sa incercam ceva de capul nostru. Putem? Nu".

Tratatul - o haina de vreme rea

In ceea ce priveste modul in care va evolua situatia economica in plan european, Varujan Pambuccian a declarat ca tratatul va fi semnat, dar el este doar "o haina de vreme rea", fara sa rezolve problemele de fond.

"Marea Britanie nu are de ce sa semneze tratatul pentru ca in spatele acestei situatii stau constructiile monetare pe care le au tarile. Constructia monetara actuala, in care suntem, e gresita, ea este una din cauzele crizei. Dar cheia nu este la noi, este la cele cinci mari state care, impreuna, detin 98% din masa monetara a lumii: SUA, UE (haideti sa o gandim ca pe un stat), Elvetia, Japonia si Marea Britanie. Tot restul lumii e in 2%.

Daca ele decid sa treaca la un alt mecanim monetar, cred ca lucrurile vor merge mai bine, daca ramanem in mecanismul actual, probabil ca lucrurile vor merge pana la capat prost. Dar asta nu are legatura cu tratatul. El este, asa cum am spus si la semnare, o 'haina de vreme rea'. Daca vremea devine ingrozitor de rea, nici haina aia nu te mai apara", a avertizat liderul minoritatilor nationale.

Liderii coalitiei semneaza miercuri protocolul privind ratificarea tratatului fiscal

De altfel Varujan Pambuccian nu este singurul lider al coalitiei de guvernare increzator ca USL va semna pana la urma protocolul politic incheiat miercuri. Si liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat ca Opozitia se va alatura pana la urma partidelor din coalitie, dand asfel dovada de responsabilitate fata de interesul national.

Ce contine protocolul

Coalitia a semnat protocolul pentru Pactul Fiscal - roaga Opozitia sa se alature

Emil Boc, Kelemen Hunor, Gabriel Oprea si Varujan Pambuccian au semnat, miercuri, in numele PDL, UDMR, UNPR si grupului minoritatilor, protocolul referitor la "Tratatul privind privind stabilitatea, coordonarea si guvernanta in cadrul Uniunii Economice si Monetare".

In protocol se arata ca formatiunile politice semnatare se angajeaza sa sustina semnarea Tratatului de catre presedintele Romaniei, in cadrul Consiliului European din 1 - 2 martie 2012, dar si sa adopte in Parlament Legea de ratificare in cursul anului 2012, dar nu mai tarziu de 31 decembrie 2012.

La ceremonia care a avut loc la Palatul Parlamentului au fost prezenti premierul Mihai Razvan Ungureanu, presedintii celor doua camere parlamentare, Vasile Blaga si Roberta Anastase, senatori si deputati ai coalitiei de guvernare.

Liderii PNL nu au avut pana in prezent o pozitie oficiala legata de acest subiect, dar liderii PSD s-au reunit miercuri dimineata la Palatul Parlamentului pentru a discuta pe aceasta tema, criticand graba manifestata de Putere in vederea semnarii protocolului in lipsa unei dezbateri serioase cu privire la continutul tratatului.

Conform presei, premierul Mihai Razvan Ungureanu intentioneaza sa ii invite la dialog pe reprezentantii USL, pentru a-i convinge sa semneze si ei protocolul politic privind ratificarea tratatului de stabilitate fiscala.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#tratat fiscal, #Varujan Pambuccian tratat, #protocol tratat guvernanta fiscala , #deputat