Pambuccian: Stare de tensiune in politica romaneasca, un razboi intre doua tabere

Joi, 05 Iulie 2012, ora 09:06
6838 citiri
Pambuccian: Stare de tensiune in politica romaneasca, un razboi intre doua tabere
Foto: evz.ro

Liderul minoritatilor din Camera Deputatilor, Varujan Pambuccian, a declarat ca nu stie inca ce va decide grupul sau, referitor la suspendarea presedintelui Traian Basescu, o decizie urmand a fi luata vineri.

"Nu am vazut documentul privind suspendarea presedintelui. Nu sunt la Parlament acum, imi vad de ale mele. Din cate stiu, legea spune urmatorul lucru: din momentul in care are loc suspendarea, in maximum 30 de zile, trebuie facut referendum.

De obicei, cand evenimentele sunt iminente, avem o sedinta de grup inainte de ele si decidem intr-un fel sau altul, cel mai probabil vineri, pentru ca nu cred ca se strang colegii pana atunci", a declarat Pambuccian, pentru Ziare.com.

Suspendarea lui Basescu se voteaza vineri - referendum in iulie

Referendum pentru suspendarea lui Basescu, in 22 iulie

Acesta a spus ca grupul sau nu s-a pronuntat niciodata, cu mult timp inainte, in legatura cu ce va face intr-un anumit caz, cum este suspendarea presedintelui Basescu.

"Nici macar n-am avut o discutie pe tema asta cu colegii mei. Probabil ca o sa avem ori joi ori vineri o intalnire la grup. Cu aia care or fi prin Bucuresti. Lucrurile astea nu le-am declarat niciodata inainte de o sedinta de grup", a spus deputatul, aratand ca nu stie spre ce va inclina grupul, inainte de a avea intalnirea cu reprezentantii minoritatilor.

O stare de tensiune si de razboi in politica romaneasca

Varujan Pambuccian a declarat ca, in politica romaneasca, exista o "stare de tensiune", si ca sunt doua tabere care se razboiesc, din care una va castiga, inevitabil, la final.

"In momentul in care doua blocuri mari se lupta intre ele, e o stare de tensiune, chiar mai mult decat o stare de tensiune. Ca in orice razboi, una dintre tabere in final o sa castige. Pentru ca altfel nu se termina, devine interminabil razboiul. E un razboi intre doua tabere.

Habar n-am care are cele mai mari sanse. Nu sunt un specialist in razboaie. Eu sunt de constructie, nu sunt de bataie. Nu sunt general, sunt strateg de economie. Cand se iau doi la bataie, nu ma bag in bataia aia, nu stiu sa o comentez, nu intra in logica mea chestia cu bataia", a spus liderul grupului minoritatilor.

USL, pe ultima suta de metri cu documentele privind suspendarea lui Basescu (Video)

Deputatul a mentionat ca ambele parti din conflict au cerut grupului minoritatilor sa fie alaturi de ele, fara a sti insa ce va face in final grupul caruia ii apartine.

"Nu am de unde sa stiu ce va face grupul meu, pentru ca nu stiu ce decizie va lua. Eu nu sunt 'El lider maximo' care sta si da ordine de undeva din varful muntelui. Sunt egalul fiecarui coleg. La noi toate lucrurile se discuta, se dau tururi de masa, se voteaza. Nu exista o chestie de-asta cu unul care impune cu bata o chestie. Nici nu ai cum, ganditi-va ca fiecare dintre noi reprezinta o alta organizatie. Cum sa impun eu altuia o chestie? N-am cum. Si daca as vrea, dar nu vreau asa ceva", a explicat Pambuccian.

Taberele mici nu se amesteca in bataia taberelor mari

Vorbind despre deciziile de revocare a presedintilor celor doua camere, Vasile Blaga si Roberta Anastase, liderul minoritatilor din Camera Deputatilor a precizat ca este "o vointa a unei parti a Parlamentului care detine in momentul de fata majoritatea si care incearca cat poate de in limitele legii sa-si impuna vointa".

Pambuccian nu a vrut sa dezvaluie daca a votat revocarea celor doi presedinti ai camerelor, marturisind ca nu doreste sa vorbeasca despre sine sau despre grupul sau, in acest context. Totodata, a afirmat ca minoritatile vor ramane neutre "ca intotdeauna", dar si ca orice hotarare a Curtii Constitutionale pe marginea revocarii celor doi presedinti va fi respectata.

"Noi am incercat sa avem o pozitie cat mai neutra, pentru ca sunt tabere foarte mari care se bat si grupurile mici, cand se bat taberele mari, este bine sa se amestece minimal.

Nu e razboiul meu. Nu cred ca minoritatile vor fi afectate de orice schimbare va avea loc. Cred ca minoritatile vor avea acelasi statut ca si pana acum. Grupul minoritatilor o sa ramana asa cum a fost dintotdeauna", a mai spus liderul grupurilor minoritatilor din Camera Deputatilor.

Revolutie in Parlament: Blaga, Anastase si Avocatul Poporului, schimbati intr-o zi de USL

Acesta a explicat ca nu stie care va fi urmatorul pas, pentru ca "nu am globul de cristal", adaugand ca nu se poate exprima in privinta lucrurilor care se vor intampla "in politica de lupta". Nu in ultimul rand, Varujan Pambuccian a declarat ca "eu nu compar situatia asta deocamdata cu nimic. Stati sa vedem ce o sa se intample".

Parlamentul s-a reunit, marti, in sesiune extraordinara pentru a asculta raportul privind participarea lui Victor Ponta la Consiliul European. USL s-a folosit de acest prilej pentru a revoca presedintii celor doua camere si pe Avocatul Poporului.

USL a depus miercuri, la Birourile Permanente ale celor doua Camere, documentul elaborat de juristii USL prin care se cere suspendarea presedintelui Traian Basescu. Cererea de suspendare va fi citita joi in plenul Parlamentului, iar vineri se va da votul. Referendumul pentru suspendarea presedintelui Traian Basescu ar putea avea loc in 22 iulie, a declarat miercuri deputatul PNL Tudor Chiuariu.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Varujan Pambuccian tensiune politica romaneasca, #Pambuccian razboi tabere Parlament, #Pambuccian suspendare Basescu, #Pambuccian revocari USL, #USL suspendare presesinte, #USL revocare Parlament , #minoritati
Comentarii
Poza La-plebicist-birjar
La-plebicist-birjar
rank 5
Români, dacă vă continuaţi somnul încă 30 de zile, la trezire vă