Pandemia de COVID nu s-a terminat. Ce variantă a coronavirusului este pregătită să facă din nou ”valuri”

Miercuri, 04 Mai 2022, ora 21:38 4235 citiri
Varianta Delta ar putea să se întoarcă într-un nou val FOTO / Pixabay

Cercetătorii israelieni avertizează asupra noului val internațional de COVID, determinat de revenirea variantei Delta a coronavirusului. Se pare că Omicron nu a reușit să ”șteargă” varianta anterioară care este super-rezistentă și s-ar putea întoarce.

Există un pericol real de apariție a unui alt val internațional de COVID în această vară, varianta Delta probabil gata să revină, sugerează o nouă cercetare israeliană, conform The Times of Israel.

Studiul arată că varianta anterioară Delta nu a fost înlocuită de Omicron.

După ce au monitorizat tiparele celor două variante, cercetătorii au concluzionat că Omicron și subvariantele sale ar putea dispărea în curând, dar Delta a demonstrat o rezistență atât de puternică astfel că ar putea reveni.

„Descoperirile noastre evidențiază faptul că pandemia nu s-a încheiat și sugerează că mai devreme sau mai târziu va fi un alt val, potențial în vară sau la sfârșitul verii”, a explicat Prof. Ariel Kushmaro, care conduce laboratorul de ape uzate care a efectuat cercetarea din Universitatea Ben-Gurion din Negev.

El a spus că Delta reprezintă încă o amenințare mai mare decât se presupune pe scară largă. Delta ar putea reapărea în forma sa existentă sau s-ar putea răspândi sub forma unei noi subvariante.

Unii experți COVID spun că studiul oferă o bază clară în date pentru un avertisment pe care l-au dat de săptămâni.

„Pandemia nu s-a încheiat, iar această cercetare grozavă oferă constatări clare care subliniază acest lucru și ne ajută să înțelegem situația”, a spus imunologul dr. Yariv Wine, profesor la Universitatea din Tel Aviv.

Cercetătorii sunt de părere că este de așteptat ca Delta să continue să circule în mare măsură nedetectată - ceea ce ei numesc circulație criptică - până când va provoca un val.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News