Încep lucrările pe Varianta Ocolitoare Comarnic. Ce spune Sorin Grindeanu despre autostrada Comarnic-Braşov

Luni, 06 Noiembrie 2023, ora 14:10
5465 citiri
Încep lucrările pe Varianta Ocolitoare Comarnic. Ce spune Sorin Grindeanu despre autostrada Comarnic-Braşov
Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor FOTO Captură Video Facebook/ Sorin Grindeanu

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a participat luni la începerea lucrărilor pe Varianta Ocolitoare Comarnic, el precizând că va avea o lungime de 6 km la profil de drum naţional cu două benzi. Despre autostrada Comarnic-Braşov, ministrul a spus că s-a ajuns la o variantă care este fezabilă, care asigură finanţarea, după ce iniţial s-a venit cu un cost la vreo 8 miliarde de euro, pe aproximativ 160 de kilometri, ceea ce depăşeşte puterea ministerului de finanţare.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat luni, la deschiderea lucrărilor pe Varianta Ocolitoare Comarnic, că pe parcursul anului trecut, ministerul Transporturilor a aprobat 60 de protocoale prin care a descentralizat tot felul de lucrări către autorităţile locale, prea puţine, din punctul său de vedere, ajungând în stadiul de a fi implementate.

Grindeanu a mai spus că au mai semnat un protocol cu Consiliul Judeţean Prahova, astfel că până la finalul anului va fi desemnat câlştigătorul şi pentru centura de la Buşteni-Azuga, ca după aceea să se intre în faza de proiectare iar în primăvara anului viitor să înceapă lucrările.

”Ideea a fost de a descentraliza asemenea lucrări către autorităţile locale, fiindcă cei de la CNAIR au deja foarte multe lucrări”, a completat Sorin Grindeanu.

Întrebat care este stadiul autostrăzii, ministrul Transporturilor a spus că primul tronson care va fi scos în această perioadă, la licitaţie, este Cristian-Codlea.

”Am avut nenumărate discuţii legate de traseul autostrăzii Comarnic-Braşov, de costuri. Iniţial s-a venit cu un cost la vreo 8 miliarde de euro, pe aproximativ 160 de kilometri, ceea ce depăşeşte puterea ministerului de a finanţa o asemenea lucrare. Şi atunci, au fost câteva luni bune, anul acesta, în care s-a ajuns la o variantă care este fezabilă, care are asigurată finanţarea, urmând ca cei care fac acest studiu de fezabilitate, pe parcursul anului viitor să înceapă să finalizeze toate aceste tronsoane”, a arătat el.

Ministrul a precizat pe Facebook

”Start pentru lucrările pe Varianta Ocolitoare Comarnic! Va avea o lungime de 6 km la profil de drum naţional cu 2 benzi (1 pe sens), iar configuraţia sa este gândită sa permită inclusiv legătura rutieră dintre DN1 şi viitoarea Autostradă Ploieşti-Braşov, atunci când această autostradă va fi construită”, a precizat ministrul.

Ministrul a mai arătat că ”proiectul are o valoare de 236 de milioane de lei (fără TVA) şi este derulat de Consiliul Judeţean Prahova în parteneriat cu CNAIR”.

”Contractul are o durată de 24 de luni, dintre care 21 de luni faza de execuţie. Sursa de finanţare: Programul Transport 2021-2027”, a subliniat Grindeanu.

Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat miercuri, 24 aprilie, la Tulcea, că TAROM va primi până la finele lunii ajutor din partea Comisiei Europene şi apoi va intra într-o...
Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel
Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel
În iunie anul trecut, Google a lansat tableta Pixel, care a inclus în pachet un Dock cu Încărcător și Difuzor, destinat să transforme dispozitivul într-un difuzor inteligent atunci când...
#varianta ocolitoare comarnic, #autostrada Comarnic Brasov, #Sorin Grindeanu , #infrastructura