Procedurile de trecere a frontierei, simplificate de către autorităţile din Ucraina. 400 de persoane pe oră, așteptate prin Vama Siret

Duminica, 27 Februarie 2022, ora 16:24 5487 citiri
Mii de Ucraineni așteaptă să intre în România

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că, începând de duminică, procedurile de trecere a frontierei vor fi simplificate de către autorităţile din Ucraina, prin punctul Siret urmând să intre în România peste 400 de persoane într-o oră.

Afirmaţiile vin în condiţiile în care la PTF Porubne ar fi fost incidente între persoanele care voiau să iasă din Ucraina şi autorităţi, în urma cărora ar fi fost trase focuri de armă.

Potrivit declaraţiilor unor cetăţeni care au reuşit să intre în România, în cursul dimineţii de duminică ar fi existat unele incidente în zona punctului de trecere Porubne din Ucraina. Peste 2.000 de oameni se aflau la rând, iar din cauza tensiunii şi a oboselii, la un moment dat aceştia ar fi forţat gardurile pentru a ajunge cât mai repede pe teritoriul României. Unii cetăţeni declarau la intrarea în România că forţele de ordine din Ucraina ar fi tras focuri de armă în aer pentru a calma situaţia.

Şeful CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a afirmat că a discutat cu autorităţile de la Cernăuţi şi că s-a decis ca procedurile de trecere a frontierei să fie simplificate de către partea ucraineană.

"Ne-au comunicat că de azi (duminică – n.r.) dau drumul la copii şi la mame cu copii cu o procedură simplificată de verificare a documentelor. Erau cozi foarte mari la aşteptare în Ucraina. În vama Siret vom crea încă două fluxuri. Va trebui să fim prompţi. Ne aşteptăm la 400 de persoane pe oră care vor intra prin vama Siret", a mai precizat Gheorghe Flutur.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News