Zilele ”negre” vor lovi de 10 ori mai mult, anunță Harvard: O țară cu 1 milion de români afectată VIDEO

Sambata, 27 August 2022, ora 05:30
9146 citiri
Zilele ”negre” vor lovi de 10 ori mai mult, anunță Harvard: O țară cu 1 milion de români afectată VIDEO
Temperaturile periculoase de peste 40 de grade vor fi mult mai frecvente în viitor FOTO: Daily Mail

Un studiu condus de oamenii de știință de la Universitatea Harvard din Statele Unite, publicat în revista Communications Earth & Environment pe 25 august 2022, trage un semnal de alarmă puternic privind schimbările climatice. Astfel, ei au constatat că valurile ucigașe de caniculă, care pun în pericol viața oamenilor, vor fi de 10 ori mai frecvente în Marea Britanie până la sfârșitul secolului.

Cercetătorii au analizat cum va crește canicula la ”temperaturi periculoase” pentru sănătatea oamenilor, până în anul 2100. Vremea se va înrăutăți printr-o căldură sufocantă în țările situate la latitudini medii, precum Marea Britanie și Statele Unite, au descoperit experții americani, potrivit Daily Mail.

Oamenii de știință de la Universitățile Harvard și Washington, Statele Unite, au analizat previziunile climatice viitoare pentru a vedea cum va crește expunerea globală la ”temperaturi periculoase” în următoarele decenii.

Un ”oraș pierdut” descoperit în adâncul oceanului: Nimic asemănător nu există altundeva pe Pământ VIDEO

Astfel, ei au descoperit că aceste temperaturi ”periculoase” de 103 grade Fahrenheit (39,4 grade Celsius) vor fi de 3 până la de 10 ori mai frecvente până în anul 2100, în Marea Britanie și Statele Unite.

Experții menționează faptul că mai mult de jumătate din an, zilele ”negre” vor lovi cu severitate, ”va fi o provocare să lucrezi în aer liber” în țările situate la ecuator, din cauza vremii arzătoare până în anul 2100, deși valurile de căldură ”mortale” ar putea avea loc în fiecare an și în statele de la latitudinea medie.

Deja, valurile de caniculă record s-au înregistrat în mai multe locuri din lume în această vară, precum Marea Britanie, Spania, Delphi în India și în nord-vestul Pacificului, în Statele Unite.

Un eveniment major de gradul 7 va schimba lumea: Omenirea este ”îngrozitor” de nepregătită VIDEO

În iulie 2022, temperaturile din Marea Britanie, o țară cu peste 1 milion de români, au trecut pentru prima dată de 40 de grade Celsius, iar o înregistrare din Lincolnshire a fost record de 40,3 grade C.

”Evenimentele de căldură record din ultimele veri vor deveni mult mai frecvente în diferite locuri din lume, precum America de Nord și Europa”, a declarat Lucas Vargas de la Universitatea Harvard, autorul principal al studiului.

Val de căldură extremă în Thailanda şi Filipine, unde oamenii sunt sfătuiți să stea în case. „Nu poţi respira” FOTO
Val de căldură extremă în Thailanda şi Filipine, unde oamenii sunt sfătuiți să stea în case. „Nu poţi respira” FOTO
Un val de căldură extremă se înregistrează miercuri, 24 aprilie, în Thailanda şi Filipine, notează AFP. Thailanda traversează o nouă perioadă de căldură extremă, locuitorii din...
Londra trimite Ucrainei bombe ghidate de mare precizie care au revoluționat războiul tactic aer-sol
Londra trimite Ucrainei bombe ghidate de mare precizie care au revoluționat războiul tactic aer-sol
Jurnalistul BBC Jonathan Beale a declarat că următorul pachet de ajutor acordat Ucrainei de către Marea Britanie include bombe Paveway. Recent, astfel de arme au fost folosite împotriva...
#valuri caldura, #incalzire globala, #Marea Britanie, #valuri ucigase, #canicula europa, #schimbari climatice, #statele unite , #fenomen