Când va atinge România vârful valului Omicron. Avertismentul ministrului Sănătății privind creșterea numărului deceselor

Luni, 31 Ianuarie 2022, ora 16:40 5205 citiri
Alexandru Rafila a atras atenția asupra riscului creșterii numărului de decese FOTO Guvernul României

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a estimat luni, 31 ianuarie, că în perioada 10-15 februarie s-ar putea opri creșterea numărului de cazuri Covid-19.

Ministrul a insistat însă asupra necesității de a preveni îmbolnăvirile, întrucât un număr mare de cazuri va avea un ”ecou” în secțiile ATI și, implicit, în ceea ce privește decesele.

”Prima estimare sau lucrul la care toată lumea a făcut referire a fost când se opreşte creşterea. Creşterea bănuim că va fi în jurul datei de 10-15 februarie, dar nu s-a rezolvat problema, pentru că o creştere mare a numărului de cazuri duce şi la un soi de ecou. Ecou înseamnă multe cazuri la ATI, înseamnă multe decese şi vă spuneam că avem o lună în faţă în care trebuie să ne concentrăm cu toţii încât să putem să tratăm pacienţii, să prevenim îmbolnăvirile şi să acordăm întreaga susţinere populaţiei din ţară”, a explicat Rafila într-o conferință de presă, unde a fost întrebat cât estimează că va mai dura acest val pandemic.

Potrivit ministrului, proporţia de persoane internate faţă de numărul celor diagnosticate cu COVID-19 a fost luni cea mai mare din ultima lună, de 4,5%, precizând că urmează să vedem dacă este vorba despre o întâmplare sau despre o tendinţă.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News