Frica diabolică a lui Putin. Filmat în Ucraina, pe ascuns: Poartă cu el tot timpul ceva foarte periculos VIDEO

Luni, 05 Februarie 2024, ora 05:00
22502 citiri
Frica diabolică a lui Putin. Filmat în Ucraina, pe ascuns: Poartă cu el tot timpul ceva foarte periculos VIDEO
Putin a făcut o vizită supriză în Ucraina, însoțit de valiza nucleară FOTO: The Sun

Războiul din Ucraina se aproprie de borna de doi ani, dar Rusia nu dă niciun semn că ar vrea să termine prea curând conflictul sângeros, în care a pierdut sute de mii de militari. Vladimir Putin are o frică diabolică, temându-se să nu fie cu un pas în urma celorlalți lideri mondiali. Astfel, el a fost filmat pe ascuns, când a făcut o vizită pe frontul din Ucraina, însoțit de un lucru, care se află tot timpul în preajma sa: valiza nucleară.

În plus, chiar și când se deplasează în străinătate, cum a fost cazul vizitei din China din octombrie 2023, liderul de la Kremlin este însoțit de un agent special care duce valiza nucleară denumită Cheget, o servietă misterioasă, pe care a primit-o pe 31 decembrie 1999, potrivit Marca.

Cu acest obiect secret, guvernul rus a încercat să demonstreze că este una dintre cele mai puternice țări din lume în ceea ce privește armele. Printre altele, au ajuns până acolo încât au spus că ar putea activa un sistem nuclear care ar șterge milioane de vieți în câteva minute.

”Tigrul Europei” se prăbușește în 2024: Criza permanentă lovește 800.000 de români

Ce este în interiorul Cheget? În linii mari, arată ca un fel de computer foarte demodat. Deoarece nu a fost niciodată activat, nu știm cum funcționează. Imaginea prezentată în mass-media rusă a scos la iveală un sistem electronic destul de arhaic protejat de o carcasă cenușie.

De asemenea, are un mic ecran negru și o serie de butoane. Cele mai multe dintre ele sunt albe, deși un buton roșu iese în evidență de restul. Interesant, și teoretic, butonul care ar activa sistemul este cel central alb.

Originile sale datează din anii 1980, când a fost dezvoltat în timpul scurtului mandat al lui Yuri Andropov. A intrat în serviciu activ în martie 1985, în timpul președinției lui Mihail Gorbaciov. În Rusia este un simbol al autorității prezidențiale. Numele său este o referire la un munte din regiunea Kabardino Balkaria din Rusia.

Statele Unite vor să-l îngroape pe Putin: Rusia va fi lovită cu o precizie diabolică

Este o parte serioasă a sistemului de arme nucleare al Rusiei sau pur și simplu o afectare a jocului de putere adoptată de Putin? Sperăm că nu va trebui să aflăm niciodată, dar faptul că liderul rus este rareori văzut fără ceva despre care el susține că ar putea distruge întreaga lume este foarte grăitor.

Putin a fost văzut cu o servietă nucleară într-o călătorie șoc în Ucraina, în luna aprilie 2023, în cea mai apropiată vizită vreodată în față, în timp ce bombardierele nucleare își iau zborul, scrie The Sun.

Vladimir Putin a fost fotografiat cu servieta nucleară în timpul unei vizite surpriză în estul Ucrainei, aproape de linia frontului. Se întâmplă în timp ce președintele rus în vârstă de 70 de ani a trimis două bombardiere nucleare Tu-95MS peste estul țării ca un exercițiu de război brusc.

Cu o altă ocazie, când a fost filmată valiza nucleară, a fost cu ocazia vizitei lui Putin din China, în octombrie 2023. Imagini rare au fost prezentate miercuri cu președintele rus Vladimir Putin la Beijing, însoțit de ofițeri care transportau așa-numita servietă nucleară care poate fi folosită pentru a comanda o lovitură nucleară, conform Reuters.

Putin, după o întâlnire cu președintele chinez Xi Jinping la Beijing, a fost filmat mergând către o altă întâlnire înconjurat de securitate și urmat de doi ofițeri de marină ruși în uniformă, fiecare purtând câte o servietă.

Ceva necunoscut a lovit Rusia din umbră: Totul a fost oprit, breșă de mari proporții

Servieta nucleară a Rusiei este purtată în mod tradițional de un ofițer de marină. Cunoscută drept „Cheget” (numit după Muntele Cheget din Munții Caucaz), servieta se află tot timpul la președinte, dar este foarte rar filmată.

„Există anumite valize fără de care nicio călătorie a lui Putin nu este completă”, au spus corespondenții de la Kremlin ai agenției de știri de stat RIA.

Președintele SUA are și el un astfel de dispozitiv – numit „nuclear football”. În valiză se află codurile pe care președintele le-ar folosi pentru a autentifica un ordin de lansare de rachete nucleare dacă nu ar fi la Casa Albă.

Un apropiat al lui Putin vede șanse de pace în Ucraina. ”Ar putea fi o catastrofă dacă Rusia ar utiliza arme nucleare ca retaliere”
Un apropiat al lui Putin vede șanse de pace în Ucraina. ”Ar putea fi o catastrofă dacă Rusia ar utiliza arme nucleare ca retaliere”
Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a declarat joi, 25 aprilie, că în prezent există condiţii propice pentru ca Ucraina şi Rusia să înceapă tratative de pace întrucât există un...
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
#valiza nucleara, #Putin amenintari, #arme nucleare Rusia, #geanta nucleara, #servieta nucleara, #Rusia arme nucleare , #Ucraina