Maleficul politician care a cauzat dispariția tenismenei Shuai Peng, fotografiat de mână cu Valeriu Zgonea. Cum l-a curtat intens PSD pe liderul chinez

Sambata, 20 Noiembrie 2021, ora 11:10
11511 citiri
Maleficul politician care a cauzat dispariția tenismenei Shuai Peng, fotografiat de mână cu Valeriu Zgonea. Cum l-a curtat intens PSD pe liderul chinez
Zhang Gaoli este acuzat de moartea a zeci de mii de oameni torturați FOTO Hepta

Zhang Gaoli (75 de ani) este fostul prim-vicepremier al Chinei acuzat de tenismena Shuai Peng că a abuzat-o sexual. Politicianul considerat a fi unul dintre cei mai puternici în istoria recentă a Chinei este acuzat, printre altele, de genocid, tortură și crime împotriva umanității.

La scurt timp după declarațiile făcute de Shuai Peng (35 de ani), sportiva a dispărut fără urmă cauzând un val de revoltă la nivel internațional.

Zhang Gaoli a ocupat funcția de prim-vicepremier între 2013 și 2018, fiind considerat în perioada respectivă unul dintre cei mai puternici șapte oameni politici din China.

În vremea mandatului său, Zhang Gaoli a fost acuzat la nivel internațional de tortură, genocid și crime împotriva umanității.

Faptele au legătură cu mandatul său de secretar adjunct al Comitetului Partidului Comunist Chinez din provinciile Guangdong, Shandong, și din municipiul Tianjin.

Atunci a organizat câteva campanii dure pentru eradicarea grupării Falun Gong, acțiune începută în 1999 de Jiang Zemin și soldată cu moartea a zeci de mii de practicanți, precum și întemnițarea și torturarea a câtorva zeci de milioane.

Faptele lui Gaoli au stârnit un val de proteste în toată lumea, inclusiv la New York, în 2014, atunci când liderul chinez a participat la Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite.

În ciuda imaginii extrem de proaste și a tensiunii internaționale, Zhang Gaoli a fost "curtat" intens la New York de liderul delegației României, fostul premier PSD Victor Ponta, care s-a fotografiat alături de controversatul politician chinez și l-a invitat să ne viziteze țara câteva zile mai târziu.

"Sunt foarte fericit că veți vizita țara mea, dar îmi pare foarte rău că nu voi fi acolo, pentru a va întâmpina personal. Să fiți sigur, însă, că vicepremierul Liviu Dragnea și președintele Parlamentului va așteaptă și sunt sigur că veți avea o vizită de succes", i-a spus Ponta vicepremierului chinez, în timpul discuției.

Într-adevăr, Zhang Gaoli a fost primit câteva zile mai târziu la București de o delegație condusă de vicepremierul PSD Liviu Dragnea, care a încercat în timpul în care a exercitat funcții de conducere la nivelul statului român să semneze relații comerciale de anvergură cu China.

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, ținându-se de mână în 2014 cu Zhang Gaoli FOTO Facebook/ Valeriu Zgonea

Din delegația care l-a primit pe Zhang Gaoli, a făcut parte și președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea. Acesta a postat pe pagina personală de Facebook o fotografie în care apare ținându-se de mână cu liderul comunist chinez.

Zgonea a scris atunci emoționat pe rețeaua socială: "Relația tradițională dintre România și China impune, în anul 2014, activarea colaborării între legislative (sic!) țărilor noastre. Cunoașterea mecanismelor care stau la baza legislației românești, precum și a cadrului juridic generat de Adunarea Națională Populară, vor (sic!) face posibilă trecerea la o etapă concretă a proiectelor economice angajate între țările noastre".

Mesajul scris atunci de Zgonea a dispărut între timp de pe Facebook.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Zhang Gaoli zgonea, #Zhang Gaoli tortura vizita Romania, #dragnea china, #Zhang Gaoli Shuai Peng , #stiri Valeriu Zgonea
Comentarii