Zgonea: PSD nu doreste sa construiasca nicio alta majoritate

Luni, 14 Octombrie 2013, ora 17:33
1560 citiri
Zgonea: PSD nu doreste sa construiasca nicio alta majoritate
Foto: Ziare.com

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat luni ca PSD nu doreste sa construiasca nicio alta majoritate, sustinand ca acest partid a fost intotdeauna cel mai puternic grup pe scena politica romaneasca.

"Nu exista nicio alta majoritate pe care vrem sa o construim, intotdeauna PSD a avut cel mai puternic grup politic si aceasta este tinta oricarui grup politic, sa aiba un grup majoritar.

Dar eu spun inca o data, si eu, si premierul Victor Ponta ramanem la ideea veche ca, odata cu modificarea Constitutiei, trebuie sa blocam migratia politica.

Si atunci cand aceasta Constitutie va avea, asa cum am castigat si noi alegerile, si partea etica, eu voi fi unul dintre cei care o vor vota cu ambele maini si voi face si un lobby puternic, asa cum am promis, pentru ca am castigat alegerile pe acest principiu si eu vreau sa raman solidar cu principiile care ne-au adus pe noi, cu 70%, la castigarea alegerilor", a afirmat presedintele Camerei Deputatilor, dupa sedinta Biroului Permanent.

Intrebat daca e o strategie a partidului de a atrage noi parlamentari, el a spus ca nu e vorba de asa ceva.

"Cu o parte dintre ei ne cunoastem dinainte de a fi parlamentari. Daca o sa va uitati la istoricul unei mari parti dintre cei care au venit, ei au fost membri ai PSD. Din varii motive s-au dus in alte zone, au vrut sa candideze, unii au avut aceasta ambitie personala.

Pe textul de lege, asa cum e el deformat, am avut sansa sa avem mai multi parlamentari in Parlamentul Romaniei - noi avem 78 de locuri in plus -, suntem intr-un text de modificare acum, in asa fel incat daca sunt doi sau trei parlamentari pe acelasi colegiu sa nu mai putem sa facem alegeri, astfel incat posturile statului sa fie reduse pentru ca au reprezentare in Parlament.

Sunt discutiile strict legate de grupurile politice parlamentare, adica noi, la Camera, avem o strategie si anumiti colegi care sunt apropiati si pe care vrem sa-i convingem, ii convingem, care nu, este decizia pe care grupurile o iau intotdeauna in interiorul Parlamentului", a explicat Zgonea.

Social-democrat a admis ca se poarta negocieri cu parlamentarii, dar a spus ca este o chestiune care intotdeauna s-a intamplat in Romania.

"Poate si pentru ca viata de partid in PSD este cunoscuta ca una intensa la nivelul administratiei locale si asta ne avantajeaza. Batalia aceasta o facem si la nivelul primarilor care au iesit independenti si care ne permite, atunci cand se afiliaza grupurilor de primari social-democrati, sa nu-si piarda mandatul", a spus presedintele Camerei Deputatilor.

Zgonea: Antonescu este un coleg foarte bun, a avut o reactie emotionala, n-am ce sa-i reprosez

In opinia sa, migratia parlamentarilor poate fi oprita numai prin modificarea Constitutiei. "Eu am spus ce spuneam si inainte de 2013, probabil ca o Constitutie modificata, in care deputatii sa nu mai poata migra dintr-o parte in alta decat daca isi pierd mandatul ca si alesi locali, ar fi un lucru benefic pentru Romania", a subliniat Valeriu Zgonea.

Cat priveste posibilitatea ca transferurile de la anumite partide mai mici spre PSD sau PNL sa se faca contra cost, Valeriu Zgonea a negat aceasta ipoteza, sustinand ca dupa 13 ani de parlamentarism niciun grup parlamentar nu este inconstient sa dea niste bani ca sa vina doi-trei parlamentari.

PP-DD da in judecata traseistii si sesizeaza DNA si ANI - Bonus, motiune simpla pe codul insolventei

"Nu am vazut parlamentari care sa primeasca bani, nu am auzit, dar sunt alte institutii ale statului care pot sa probeze veridicitatea unor astfel de afirmatii", a spus presedintele Camerei Deputatilor.

El a negat si faptul ca intarirea PSD cu alti parlamentari ar viza asigurarea confortului necesar trecerii unor proiecte de lege precum Rosia Montana.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Valeriu Zgonea PSD majoritate Parlament, #Zgonea supermajoritate PSD, #Zgonea achizitionare parlamentari PPDD , #PSD
Comentarii