Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Zgonea: PDL e vinovat de situatia combinatului de la Oltchim

Sambata, 22 Septembrie 2012, ora 18:46
2234 citiri
Zgonea: PDL e vinovat de situatia combinatului de la Oltchim
Foto: Puterea

Social-democrati precum Valeriu Zgonea si Daniel Savu sustin ca situatia grava in care se afla combinatul de la Oltchim se datoreaza celor de la PDL care, pe timpul cand guvernau, nu au fost interesati decat de "satisfacerea clientelei politice si de jaful din bani publici".

"Desi a trecut prin cel mai transparent proces de privatizare derulat din 1990 pana in prezent, soarta Oltchim continua sa fie afectata de dezastrul creat de guvernarea PDL. In trei ani de guvernare, in care au controlat tot, democrat-liberalii nu au facut nimic pentru remedierea situatiei de la Oltchim. Dimpotriva, prin intermediul unor firme apropiate parlamentarilor PDL, au capusat combinatul si l-au adus la o datorie de 700 de milioane de euro.

Tot ceea ce se intampla in prezent cu combinatul de la Ramnicu Valcea putea fi evitat daca guvernarea PDL ar fi fost interesata in mod real de soarta muncitorilor si de economia romaneasca, si nu de satisfacerea clientelei politice si de jaful din bani publici", acuza printr-un comunicat presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea.

Si senatorul PSD Daniel Savu crede ca responsabilitatea pentru situatia in care se afla Oltchim apartine guvernelor PDL, care au lasat in urma lor o datorie de 700 de milioane de euro.

"Cei din PDL au avut trei ani in care au controlat totul. Puteau sa rezolve multe, dar nu au facut nimic. Dimpotriva, PDL a vazut in Oltchim doar 'robinetul cu bani'. Daca democrat-liberalii si-ar fi facut treaba, nu s-ar fi ajuns unde suntem acum. (....) Lor nu le-a pasat de ce se intampla acolo si, in loc sa ajute compania, au lasat datoriile sa se adune si au permis capusarea acesteia de catre firmele clientelei de partid", spune el, intr-un comunicat.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Oltchim combinat PSD PDL, #Oltchim combinat acuzatii politica, #Oltchim combinat vanzare Diaconescu , #PSD