Zgonea nu renunta la sefia Camerei Deputatilor: Ma voi opune pana la capat acestui jihad antijustitie

Miercuri, 04 Mai 2016, ora 15:20
4313 citiri
Zgonea nu renunta la sefia Camerei Deputatilor: Ma voi opune pana la capat acestui jihad antijustitie
Foto: Digi24

Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor exclus saptamana trecuta din PSD, a reusit sa amane revocarea sa din functie, dorita de fostii colegi social-democrati, dupa ce a invocat o serie de prevederi din regulamentul Camerei.

"Regulamentul Camerei e o lege ordinara, care trebuie respectata de toti cetatenii. Comitetul liderilor a fost convocat ad-hoc, cu solicitare pe art. 26 din regulament, facuta de PSD. Exista ca marturie declaratia secretarului general al PSD, care spunea ca revocarea se cere pentru ca Zgonea a fost exclus. Dar ei fac orice, si aici, si daca fac aici si mai jos, ca sa puna mana pe functii si sa isi rezolve problemele personale. Acest tip de social-democratie trebuie sa dispara din politica si din Parlamentul Romaniei!

In statutul PSD, excluderea e 'de indata'. Chiar daca tu contesti, esti exclus si daca vei castiga mai tarziu in instanta, vor hotari ei daca te mai repun in functie.

Le-am atras atentia celor din comitetului liderilor sa nu incalce legea (...) Prin tertipuri, incearca sa puna mana pe o functie. Cand m-au dat afara din partid au stiut ca pierd aceasta functie. Sau nu se pricep, sau nu cunosc legile (...) Biroul Permanent convocat ad-hoc de 5 membri ai PSD a fost inchis, nu am avut ordine de zi, simplu ca buna ziua", a declarat miercuri dupa-amiaza Valeriu Zgonea, inca presedinte al Camerei Deputatilor.

PSD, lasat in ofsaid de Zgonea: Cum incearca sa blocheze demiterea sa de la sefia Camerei Deputatilor

Intrebat de jurnalisti, Zgonea a negat ca ar purta negocieri pentru trecerea la PNL si le-a transmis social-democratilor ca se va bate pana la capat pentru drepturile lui.

"Nu ma agat de functie. Ceea ce vreau este ca Parlamentul Romaniei sa respecte legea (...) Pana cand destinul va hotari ma voi bate cu cei care doresc sa modifice legile penale in interesul lor (...) Ma voi opune pana la capat acestui jihad antijustitie (...) Respect Regulamentul Camerei Deputatilor si nu voi permite acest jihad antijustitie", a subliniat Valeriu Zgonea, facand referire la declaratiile sale din ultimele zile, in care a dezvaluit ca mai multi lideri PSD vor modificarea legilor penale pentru a scapa de problemele pe care le au in justitie.

Marcel Ciolacu, secretar al Camerei Deputatilor, a confirmat ca discutarea cererii de revocare a fost amanata, urmand sa se solicite, cel mai probabil, un punct de vedere al comisiei juridice. El a spus ca solicitarea lui Valeriu Zgonea "pare pertinenta", informeaza News.ro.

"Pe de alta parte, grupul PSD a spus foarte clar ca afilierea catre un alt grup sau grupul independent, neafiliat, se anunta in plenul Camerei Deputatilor, si dansul nu a facut aceasta procedura. Este o discutie, urmeaza ca liderii grupurilor sa se reuneasca si sa traga concluziile", a spus Ciolacu, adaugand ca din punct de vedere tehnic, "ambele parti au partea lor de dreptate" si ca nu stie daca Valeriu Zgonea a primit de la partid o hartie privind excluderea din partid.

Valeriu Zgonea a fost exclus din PSD dupa ce a cerut plecarea lui Liviu Dragnea din functia de presedinte al partidului in urma condamnarii acestuia la doi ani de inchisoare cu suspendare in dosarul fraudelor comise la referendumul din 2012 pentru demiterea presedintelui Traian Basescu.

Zgonea contesta excluderea din PSD: Sa ne uitam putin la legalitatea deciziei!

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat zilele acestea ca il sustine pentru functia de presedinte al Camerei Deputatilor pe fostul premier Victor Ponta, insa PSD nu a luat inca o decizie oficiala in acest sens.

Aberatia zilei: Asaltul penalilor PSD sub bagheta cuplului Dragnea-Ponta

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#Zgonea revocare presedinte Camera Deputatilor, #PSD Zgonea exclus , #PSD