Zgonea incearca sa-si amane debarcarea si-l acuza pe Tariceanu: Aici e arogant, dar pe treptele de la Kiseleff e obedient

Miercuri, 08 Iunie 2016, ora 11:11
3126 citiri
Zgonea incearca sa-si amane debarcarea si-l acuza pe Tariceanu: Aici e arogant, dar pe treptele de la Kiseleff e obedient
Foto: Digi24

Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor, incearca sa-si amane debarcarea de la conducerea acestui for. Acesta s-a opus miercuri convocarii Birourilor Permanente ale celor doua Camere in care urma sa se discute revocarea sa din functie si a acuzat ca "majoritatile incalca democratia cu tavalugul".

Zgonea a acuzat nereguli procedurale si "aroganta" presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu, despre care spune ca "pe treptele de la Kiseleff e obedient", scrie News.ro.

"Am constatat in ultima perioada, din partea domnului Tariceanu, o abordare asa, aroganta, de tip vataf, in care presedintele Senatului da dispozitii si ordona presedintelui Camerei, stabileste ordinea de zi a Birourilor permanente reunite, stabileste cand si cum ne intalnim.

I-am explicat domniei sale si in scris si telefonic ca acest lucru este complet neregulamentar, dar ne-am obisnuit cu chestiunea asta complet neregulamentara pe care o fac colegii nostri. Domnul Tariceanu am observat ca are opinii si politice cu privire la activitatea Camerei Deputatilor, eu nu pot sa comentez acest lucru, pot sa va spun ca domnia sa, unilateral, a stabilit un nou mod de comunicare intre presedintii celor doua Camere pe care eu nu-l tolerez, dar il respect", a spus Zgonea, la Palatul Parlamentului.

Afla mai multe despre cum s-a desfasurat prima tentativa de demitere a lui Zgonea.

Zgonea a mai spus ca nu este nicio urgenta care sa justifice convocarea conducerii Parlamentului, fiindca nu este pusa in discutie o motiune de cenzura sau alte subiecte importante.

In acelasi timp, el a sustinut ca Tariceanu si majoritatea parlamentara vor sedinta nu neaparat pentru revocarea sa din functia de presedinte al Camerei Deputatilor, marea miza fiind de fapt modificarea statutului deputatilor si senatorilor privind dezincriminarea conflictului de interese.

"Aia este graba, nu credeti ca graba era legata de functia mea. Nu exista nicio urgenta, nu avem o motiune de cenzura, nu avem o solicitare stabilita prin Constitutie si prin Regulamente in ceea ce inseamna urgente. Ma socheaza ca un presedinte de Camera ales pe voturile PSD are acest tip de comportament cu un membru al Camerei Deputatilor care ii este egal.

Probabil ca asa este in ALDE. Eu nu sunt presedinte de partid, eu nu negociez, l-am vazut pe domnia sa ca aici este arogant cu mine, dar pe treptele de la Kiseleff este foarte obedient. Acolo se impart functii importante pentru ALDE", a aratat Zgonea.

Pe site-ul Senatului a fost afisat un anunt potrivit caruia miercuri, la ora 9:00, Birourile permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului se reunesc in sedinta. Aceasta sedinta nu a mai avut loc.

De asemenea, sedinta Biroului Permanent al Camerei Deputatilor a fost suspendata pentru ca membrii sai nu au cazut de acord asupra ordinii de zi pe care era si punctul privind modificarea Regulamentului referitoare la procedura de schimbare a presedintelui Camerei. In aceste conditii, sedinta de plen a inceput ulterior cu ordinea de zi pe care deputatii au stabilit-o inainte sa plece in campanie electorala.

Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
#Valeriu Zgonea revocare Camera Deputatilor, #Valeriu Zgonea atac Tariceanu , #presedinte Camera Deputatilor