Vot prin corespondenta si pentru romanii din tara?

Joi, 03 Septembrie 2015, ora 11:40
1923 citiri
Vot prin corespondenta si pentru romanii din tara?
Foto: Ziare.com

Valeriu Zgonea spune ca este necesara implementarea cat mai rapida a votului prin corespondenta, in baza unui consens intre actorii institutionali si societatea civila, el opinand totodata ca se impune o analiza serioasa asupra oportunitatii implementarii acestui sistem si pentru cetatenii din tara.

"E necesara implementarea cat mai rapida a votului prin corespondenta, in baza unui consens intre actorii institutionali si reprezentantii societatii civile. Sustin dezvoltarea unor mecanisme simplu de inteles, care sa nu birocratizeze excesiv procesul si sa fie cat mai transparente, poate chiar sa implice folosirea infrastructurii electronice, daca partenerii de dialog sunt de acord cu acest model", a scris Zgonea, joi, pe contul sau de Facebook.

PSD vrea adoptarea rapida a votului prin corespondenta

Presedintele Camerei Deputatilor a adaugat ca "PSD isi doreste ca noua lege a votului prin corespondenta sa intareasca increderea cetatenilor din strainatate si a partenerilor tarii in institutiile romanesti".

"Desigur, in opinia mea, se impune o analiza serioasa asupra oportunitatii implementarii acestui sistem si pentru cetatenii din tara", a mai notat Zgonea.

Recent, PSD l-a mandatat pe presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, sa elaboreze un set de principii care sa stea la baza legii votului prin corespondenta si sa le trimita AEP, institutie care va elabora, la randul sau, proiectul pe aceasta tema.

PMP acuza: PNL si PSD se opun votului prin corespondenta

Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, ca Valeriu Zgonea a finalizat proiectul privind principiile legii votului prin corespondenta, care va fi trimis catre AEP pentru observatii, urmand apoi discutiile in Parlament.

"Valeriu Zgonea ne-a spus ca a finalizat proiectul de principii care trebuie sa se regaseasca in acest proiect de lege, care vor fi transmise catre AEP, care intr-un termen rezonabil sa ne trimita partidelor parlamentara o forma pe care sa putem sa o discutam si adoptam rapid, sa fie aplicata la alegerile parlamentare din 2016", a spus Dragnea.

Vot prin corespondenta de la alegerile parlamentare?

Vicepresedintele PNL Mihai Voicu a aratat ca liberalii atrag atentia ca parlamentarii si AEP nu trebuie sa omita opinia celor din diaspora in privinta legii votului prin corespondenta, iar proiectul liberalilor este singurul care contine prevederi agreate de cetatenii romani din strainatate.

Votul prin corespondenta: De la punerea votului in plic pana la introducerea lui in urna

Voicu, presedintele Comisiei de Cod electoral, a mai spus ca partidele trebuie sa se mobilizeze la inceputul sesiunii parlamentare pentru a adopta cat mai rapid legea votului prin corespodenta, pana cel mai tarziu la inceputul lunii noiembrie, pentru a putea fi aplicata la viitoarele alegeri lesgialtive.

De altfel, PNL a adoptat sambata o rezolutie prin care cere partidelor politice sa adopte in regim de urgenta Legea votului prin coresponenta, pana la 1 noiembrie, pentru a putea fi aplicata la alegerile parlamentare din 2016.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Zgonea vot prin corespondenta, #Zgonea vot corespondenta cetateni tara , #presedinte Camera Deputatilor