Un deputat nu vrea sa predea masina de serviciu: O conduc de 10 ani. Zgonea: Il notificam pana intelege

Vineri, 01 Aprilie 2016, ora 18:18
8719 citiri
Un deputat nu vrea sa predea masina de serviciu: O conduc de 10 ani. Zgonea: Il notificam pana intelege
Foto: Arhiva Ziare.com

Deputatul PNL Costica Canacheu a fost notificat de Biroul permanent al Camerei Deputatilor sa predea masina de serviciu, folosita la biroul parlamentar, el solicitand conducerii forului legislativ sa i se atribuie autoturismul pana la terminarea mandatului cu preluarea cheltuielilor aferente detinerii si intretinerii acestuia.

In sedinta Biroului permanent al Camerei Deputatilor de miercuri a fost discutat un memorandum al Secretariatului General care avea ca tema faptul ca deputatul Costica Canacheu nu a predat masina, asa cum se reglementeaza prin modificarea Statutului deputatilor si senatorilor, si a solicitat sa ii fie atribuita la biroul parlamentar pana la terminarea mandatului, el mentionand ca va prelua toate cheltuielile aferente detinerii si intretinerii autoturismului.

Presedintele Camerei, Valeriu Zgonea, i-a cerut secretarului general sa-l notifice pe Canacheu pana va preda masina "pe care o utilizeaza abuziv".

"Domnul Canacheu doreste sa-i dam o masina, pe care nu o mai avem. Vrea masina de serviciu. Va rog frumos sa-i faceti notificare domnului Canacheu sa predea masina, care nu este a domniei sale. Ii faceti notificari pana cand intelege.

Domnule lider, stiti care este urmatoarea etapa dupa notificari, vine Curtea de Conturi si intreaba unde este produsul. Deci, domnul Canacheu utilizeaza abuziv o masina a Camerei Deputatilor. Nu mai are dreptul, conform Statutului deputatului si senatorului. Domnia sa, ca fost presedinte de comisie, ar trebui sa stie acest lucru", a spus Zgonea, potrivit stenogramei sedintei Biroului permanent de miercuri.

In memorandumul Secretariatului General se arata, referitor la cererea facuta de Canacheu pe 18 martie privind atribuirea unui autoturism marca Dacia Logan necesar biroului parlamentar, ca prin modificarea legislatiei, in data de 23.12.2015, "au fost abrogate dispozitiile din Statutul deputatilor si senatorilor de a beneficia de autoturism pentru desfasurarea activitatilor legate de exercitarea mandatului".

"Pe cale de consecinta, urmare a modificarilor legislative sus-mentionate, secretarul general a solicitat tuturor grupurilor parlamentare sa se aduca la cunostinta deputatilor predarea cu celeritate a autoturismelor pe care le aveau in primire", preciza secretariatul.

Canacheu a fost notificat sa predea autoturismul pana la data de 17 martie.

La inceputul lunii februarie, deputatul liberal facuse o alta adresa prin care solicita achizitionarea in nume personal a autoturismului Dacia Logan. I s-a comunicat atunci ca "in obiectul de activitate al Camerei nu este prevazuta vanzarea de bunuri, iar autoturismul solicitat se afla pe lista anexa la memorandumul intern, prin care se aproba disponibilizarea catre alte institutii publice a autoturismelor restituite din teritoriu".

Deputatul liberal a declarat, vineri ca a adresat Biroului permanent solicitarea ca, "in temeiul art. 40 din Statutul deputatilor si senatorilor", sa ii incredinteze masina, pana la terminarea mandatului, la biroul parlamentar, cu preluarea cheltuielilor.

"E un temei regulamentar, adica nu e masina de serviciu, in sensul ca nu mai sunt cheltuielile tinute de catre Camera Deputatilor si ca, daca predau masina, am dreptul la 1.000 de lei cheltuieli de deplasare. Asa ca eu am scutit Camera de cheltuiala", a precizat el.

Canacheu a adaugat ca deputatii pot folosi in continuare masinile de la Parlament, acest lucru fiind statutar.

Deputatul a subliniat ca intentioneaza sa foloseasca masina, pe care o conduce "de 10 ani", pana la terminarea mandatului, asigurand cheltuielile necesare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#deputat masina serviciu Zgonea, #Canacheu masina serviciu , #presedinte Camera Deputatilor