Final de proces pentru Valeriu Zgonea, acuzat de trafic de influenta

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Joi, 16 Ianuarie 2020, ora 14:29
7076 citiri
Final de proces pentru Valeriu Zgonea, acuzat de trafic de influenta
Foto: Facebook/ Valeriu Zgonea

Tribunalul Bucuresti a stabilit pentru luni, 20 ianuarie, ultimul termen in procesul in care fostul sef al Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, este judecat pentru trafic de influenta. Procurorul DNA si avocatul politicianului vor pune concluziile in acest caz, iar procesul o sa fie scos in pronuntare.

La termenul de joi, politicianul a renuntat la audierea ultimului martor pe care instanta il admisese, dar care nu a putut fi gasit timp de mai multe termene.

Este vorba despre un dosar in care au fost audiati ca martori fostii lideri PSD, Liviu Dragnea si Victor Ponta.

Decizia Tribunalului Bucuresti din acest caz este in prima instanta, poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti.

DNA: Si-a folosit influenta

In ianuarie 2018, fostul presedinte al Camerei Deputatilor Valeriu Zgonea a fost trimis in judecata de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) pentru trafic de influenta, fiind acuzat ca ar fi primit de la fostul consilier judetean din Buzau Dumitru Dobrica peste 62.000 de lei, dupa ce i-a promis angajarea unei rude intr-o functie importanta, prin exercitarea influentei asupra unor functionari publici.

"In perioada cu iulie 2012 - aprilie 2013, cand indeplinea functia de presedinte al Camerei Deputatilor si totodata vicepresedinte al unei formatiuni politice (PSD - n.red.), inculpatul Zgonea Valeriu-Stefan a acceptat promisiunea facuta de inculpatul Dobrica Dumitru, consilier judetean, privind primirea de foloase necuvenite pentru sine, in schimbul influentei pe care a lasat sa se creada ca o are asupra unor functionari publici si a promis ca-i va determina sa numeasca intr-o importanta functie publica o ruda a lui Dobrica Dumitru", anunta DNA.

DNA: A primit foloase necuvenite de 62.143 de lei

Ulterior, Zgonea ar fi primit de la Dobrica Dumitru foloase necuvenite de 62.143 de lei, reprezentand contravaloarea unor servicii de turism si cheltuieli legate de construirea unei case de vacanta in Covasna.

Potrivit DNA, pe 22 aprilie 2013, "ca urmare a demersurilor facute de Zgonea Valeriu - Stefan, persoana respectiva a fost numita in functia de presedinte al Centrului National de Management pentru Societatea Informationala din cadrul Ministerului pentru Societatea Informationala, desi nu avea pregatire de specialitate in domeniu".

"Ulterior, tot ca urmare a demersurilor facute de Zgonea Valeriu-Stefan, persoana respectiva si-a pastrat functia la nivelul administratiei publice centrale, fiind numita, la data de 23 ianuarie 2014, in functia de subsecretar de stat in cadrul Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale", mai precizeaza procurorii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Valeriu Zgonea DNA, #Valeriu Zgonea Camera Deputatilor, #Valeriu Zgonea proces , #stiri Valeriu Zgonea