Ambasadorul SUA a venit sa vorbeasca cu Zgonea: Ce au discutat (Video)

Vineri, 13 Mai 2016, ora 17:21
20541 citiri
Ambasadorul SUA a venit sa vorbeasca cu Zgonea: Ce au discutat (Video)
Foto: Digi 24 TV

Ambasadorul SUA in Romania, Hans Klemm, a venit in vizita, vineri dupa-amiaza, la Camera Deputatilor, unde a purtat discutii cu Valeriu Zgonea, presedintele forului.

La finalul intalnirii, cei doi oficiali au raspuns la cateva intrebari puse de jurnalisti.

Valeriu Zgonea a declarat ca discutiile s-au axat pe parteneriatul strategic dintre Romania si SUA si pe legislatia anticoruptie.

La randul sau, ambasadorul SUA a punctat faptul ca i-a multumit presedintelui Camerei Deputatilor pentru modul in care si-a indeplinit atributiile in ultimele saptamani, cand mai multe proiecte au fost votate de plen cu prioritate, printre acestea fiind cele legate de legea restituirii proprietatilor, cea legata de exproprieri sau cea legata de conducerile intreprinderilor.

"Vom continua sa monitorizatm situatia economica din Romania", a subliniat Hans Klemm, adaugand ca s-a discutat si despre Agentia Nationala de Integritate (ANI), dar si despre "superimunitatea care se ofera avocatilor".

Parlamentarii pregatesc o super-imunitate a avocatilor - Guvernul si DNA critica modificarile

Intrebat de jurnalisti daca prezenta sa la Palatul Parlamentului poate fi interpretata ca o sustinere aratata lui Valeriu Zgonea, recent exclus din PSD si care urmeaza sa fie schimbat de la sefia Camerei, Hans Klemm a raspuns ca a venit in aceasta vizita pentru ca Valeriu Zgonea "este presedintele Camerei Deputatilor".

"Am inteles ca situatia nu s-a decis inca, sper ca se va decide cat de repede", a precizat diplomatul american, subliniind inca o data: "Am discutat despre respectarea legii in Romania".

Zgonea nu se da dus de la sefia Camerei si acuza o restauratie: Incepe sa se vada disperarea!

Scandal in Parlament: Votul pe revocarea lui Zgonea, contestat chiar din PSD

Pe de alta parte, ambasadorul SUA a fost intrebat cine a facut invitatiile pentru evenimentul organizat joi la Deveselu, legat de operationalizarea scutului antiracheta, iar acesta a precizat ca baza apartine Marinei Americane, iar organizatorii s-au consultat cu ambasada si cu Ministerul Apararii Nationale.

"A fost o zi istorica, atat pentru Romania si SUA, dar si pentru NATO. Din pacate, am avut un numar limitat de persoane care au putut fi invitate. Sunt multi 'parinti' ai acestui proiect, ar fi fost ideal daca am fi putut sa invitam pe toata lumea care a avut o implicare in ceea ce s-a facut", a adaugat Hans Klemm.

Moment istoric la Deveselu: Scutul antiracheta e operational, Rusia se simte amenintata

In context, ambasadorul SUA a fost intrebat despre reactia lui Calin Popescu Tariceanu, care a refuzat sa participe la ceremonia de la Deveselu.

"Nu am vorbit cu presedintele Senatului, am vazut declaratia facuta ieri dupa-amiaza. A fost invitat si imi pare rau ca a ales sa nu vina", a comentat oficialul american.

Tariceanu s-a suparat si nu s-a mai dus la Deveselu: Senatul a fost desconsiderat

De la ceremonia organizata la Deveselu au lipsit atat presedintele Klaus Iohannis, cat si fostul presedinte Traian Basescu, cel in mandatul caruia s-au purtat negocierile si s-a parafat proiectul amplasarii scutului antiracheta in Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Zgonea Klemm discutii Camera Deputatilor, #Klemm superimunitate avocati, #Klemm scut Deveselu , #presedinte Camera Deputatilor