Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Sunt sau nu periculoase bananele cu etilena?

Duminica, 27 Februarie 2011, ora 15:02
19022 citiri
Sunt sau nu periculoase bananele cu etilena?

Cele mai crude banane sunt transformate, in doar trei zile, intr-o marfa numai buna de vandut. Acest lucru se petrece in camerele de "gazare" ale depozitului din Buftea, unde bananele sunt "gazate cu etilena", un hormon vegetal de maturare a fructelor.

Valeriu Tabara, ministrul Agriculturii, a declarat ca acest procedeu nu reprezinta un pericol pentru populatie.

"E doar o procedura de a mari ritmul de maturizare, folosita nu doar la banane, ci si la alte legume sau fructe, cum e cazul rosiilor", a spus el la Realitatea TV. El a mentionat ca stie de aceasta procedura si ca depozitele nu au nevoie de autorizatii pentru a o pune in practica.

Ministrul a tinut sa specifice insa ca fructele care se produc in Romania se coc natural, in general. Totusi, a admis el, atunci cand fructele sau legumele sunt supuse unui astfel de tratament, acest aspect ar trebui sa se regaseasca pe etichete.

Dragos Frumosu: Nu gazare, ci tratament cu etilena!

Aceeasi idee este impartasita si de Dragos Frumosu, presedinte FSIA. Acesta a tinut sa specifice ca nu e vorba despre o "gazare cu etilena", ci de un "tratament cu etilena", care nu reprezinta "niciun pericol pentru populatie".

Cei doi s-au contrat insa pe tema institutiei care ar trebui sa puna aceste etichete. Ministrul Tabara a tinut sa specifice ca "Nu noi punem aceasta eticheta, ci alte institutii. Protectia Consumatorilor unde este?", a intrebat el retoric.

Legat de o initiativa despre care a vorbit recent si premierul Emil Boc, potrivit careia 20-30% din spatiul din supermarketuri ar trebui sa fie destinat legumelor si fructelor autohtone, Tabara a tinut sa precizeze ca "Legea respectiva nu comand eu cum trece prin Parlament". "Este pusa pe proceduri, sper sa treaca pe proceduri de urgenta si sa apara intr-o luna si jumatate, doua", a mai spus el.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Valeriu tabara banane etilena, #banane gazate etilena, #banane tratate etilena, #banane coapte artificial, #fructe import coapte depozit , #stiri Valeriu Tabara
Comentarii
Poza Vasi
Vasi
rank 5
Cred ca nu este suficienta parerea personala a unui individ foarte incoerent...