Valeriu Stoica susține că liberalii și-ar putea alege alt lider în primăvară. "Florin Cîțu se crede încă președinte PNL"

Joi, 06 Ianuarie 2022, ora 18:04
4711 citiri
Valeriu Stoica susține că liberalii și-ar putea alege alt lider în primăvară. "Florin Cîțu se crede încă președinte PNL"
Fostul lider PNL Valeriu Stoica amintește că și președintele Iohannis va juca un rol important FOTO Youtube / Sapm Timișoara

Fostul președinte al PNL Valeriu Stoica a declarat că Florin Cîțu nu mai are nicio autoritate în partid și că este doar un lider „de formă”. Mai mult, acesta adaugă că în primăvară PNL și-ar putea alege un nou prședinte.

Valeriu Stoica e de părere că Florin Cîțu este un „președinte gol de conținut” care și-a pierdut autoritatea în partid și că formațiunea și-a pierdut deja o bună parte din electorat prin alianța cu PSD. Mai mult, cu cât Cîțu rămâne mai mult președinte al PNL, cu atât acesta trage partidul mai în jos, mai e de părere fostul lider liberal.

„Florin Cîțu se crede încă președinte PNL, deși nu mai este președintele PNL: Ca să fii președinte îți trebuie nu doar ștampila, ci și autoritatea, care se bazează pe încrederea celorlalți. PNL nu mai are încredere în Florin Cîțu.

Florin Cîțu este un președinte gol de conținut. Întrebarea e cât va mai rămâne PNL în situația actuală. Dacă va rămâne până la alegerile următoare ar însemna un dezastru pentru liberali. Deja PNL și-a pierdut o bună parte din electorat prin coaliția cu PSD. Cu cât rămâne mai mult în această situație, cu atât mai mare va fi eșecul în 2024”, a afirmat Valeriu Stoica în interviul pentru Spotmedia.

Dan Motreanu, posibil viitor președinte al PNL

Valeriu Stoica a mai precizat că cele mai mari șanse pentru a prelua șefia partidului le are Dan Motreanu. Stoica mai adaugă că aceasta ar fi printre singurele variante pe care le-ar putea agrea și președintele Klaus Iohannis.

„Marea dificultate e dată de faptul că, fără o înțelegere cu președintele Iohannis, PNL nu va găsi cea mai bună formulă. Dacă merge pe ideea președintelui PNL scos din jobenul președintelui Iohannis, e foarte rău. Dacă merge pe ideea disocierii de președintele Iohannis, va fi de rău august inclusiv pentru România. Klaus Iohannis mai are trei ani de mandat și forța lui va scădea abia în ultimul, până atunci mai are instrumente de putere. Soluția ar fi o variantă agreată cu Iohannis, dar nu impusă de Iohannis.

În afară de Dan Motreanu nu văd pe cineva care să se bucure de dubla încredere. Dar și președintele poate să-și reevalueaze sprijinul. Dacă îl va sprijini pe Ilie Bolojan, lucrurile se vor rezolva. Dar nu cred asta”, a mai relatat Stoica.

Dan Motreanu este europarlamentar și președinte al PNL Giurgiu. În 2020, la alegerile parlamentare, organizația condusă de către acesta a fost prima în topul rezultatelor de la liberali.

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
Constatări grave ale SUA cu privire la corupția din România. Explicația puterii și acuzațiile opoziției: „Au creat o mașinărie care funcționează ca unsă!”
Constatări grave ale SUA cu privire la corupția din România. Explicația puterii și acuzațiile opoziției: „Au creat o mașinărie care funcționează ca unsă!”
Raportul Departamentului de Stat (DOS) al Statelor Unite ale Americii (SUA) pentru anul 2023, în legătură cu România, a relevat o mulțime de informații grave referitoare la corupția...
#valeriu stoica, #Florin Citu, #PNL, #presedinte PNL, #alegeri PNL, #Klaus Iohannis , #stiri Florin Citu
Comentarii
Poza aradulnou
aradulnou
rank 1
un carnati0ltenesc presedinte la PNL?!!!
Poza Ionut175
Ionut175
rank 5
din pacate valeriu stoica inca amageste cu justitia.poate de sector