Gheorghiţă: „Dacă o persoană primeşte doza de booster şi generează din nou certificatul digital apar trei doze din trei efectuate”

Vineri, 01 Octombrie 2021, ora 23:153237 citiri
Gheorghiţă: „Dacă o persoană primeşte doza de booster şi generează din nou certificatul digital apar trei doze din trei efectuate”
Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei de vaccinare FOTO Facebook/ Ro Vaccinare

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID, Valeriu Gheorghiţă, afirmă că persoanele care primesc a treia doză de ser şi generează din nou certificatul digital vor constata că al doilea rapel se va regăsi în acest document.

Medicul subliniază că schema completă de vaccinare va fi considerată, în continuare, cea iniţială.

"Dacă o persoană primeşte doza de booster şi generează din nou certificatul digital apar trei doze din trei efectuate. Deci practic este inserată această doză în certificatul digital”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă, vineri seară, la Dig 24.

Medicul a menţionat că schema iniţială de vaccinare - o doză pentru vaccinul JohnsonJohnson şi cu două doze pentru serurile Pfizer, Moderna şi AstraZeneca - este în continuare considerată ca fiind schema completă de vaccinare.

"Este important să înţelegem că schema completă, în momentul de faţă, este cea cu două doze sau o doză, dacă vorbim de vaccinul de la JohnsonJohnson”, a adăugat Valeriu Gheorghiţă.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News