Valeriu Gheorghita anunta ca vaccinarea profesorilor va incepe saptamana viitoare si ar dura sapte zile

Vineri, 19 Februarie 2021, ora 22:43
2585 citiri
Valeriu Gheorghita anunta ca vaccinarea profesorilor va incepe saptamana viitoare si ar dura sapte zile
Vaccinarea in scoli va incepe saptamana viitoare

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghita, a anuntat vineri ca vaccinarea personalului din invatamant va incepe in a doua parte a saptamanii viitoare.

"Este un element important pe care l-am analizat in toata aceasta perioada, mai ales in perspectiva deschiderii unitatilor de invatamant, insa numarul limitat de doze nu ne-a permis sa facem acest lucru pana la inceperea scolilor. Insa as putea sa va spun ca am creat un scenariu si o modalitate de lucru incat sa putem asigura vaccinarea personalului din invatamant, desigur a celor care sunt inca neprogramati si sunt inca nevaccinati.

Incepem probabil chiar de saptamana viitoare, desi am anuntat de la 1 martie insa din evaluarile pe care le avem din fiecare judet in parte cred ca vom fi in masura ca de saptamana viitoare, probabil din a doua parte a saptamanii, sa putem incepe vaccinarea personalului din invatamant cu prioritate", a spus Gheorghita la Digi24.

Mai multi cercetatori recomanda intarzierea rapelului la vaccinul Pfizer anti-Covid-19

Gheorghita a afirmat ca datele celor care vor dori sa se vaccineze vor fi centralizate de catre unitatile de invatamant.

In fiecare judet vor fi cate 2 locatii de vaccinare, in general in Casa Corpului Didactic si in spatii ale universitatilor. In Bucuresti vor fi 22 de centre de vaccinare, arondate Romexpo.

Valeriu Gheorghita: Nu sunt studii care sa arate o corelatie intre frecventa reactiilor adverse si eficacitatea unui vaccin

"Noi ne dorim ca intr-o saptamana sa putem finaliza vaccinarea personalului din invatamant, vorbim de aproximativ 60.000 de persoane, in afara celor care sunt deja programate si a celor care sunt deja vaccinate", a mai declarat Gheorghita. Angajatii vor fi vaccinati cu Pfizer sau AstraZeneca, in functie de varsta.

Fotbalistul care dă în judecată Pfizer şi BioNTech: ”Durerea este intensă”
Fotbalistul care dă în judecată Pfizer şi BioNTech: ”Durerea este intensă”
Accidentat des, François-Xavier Fumu Tamuzo a decis să îşi încheie cariera de fotbalist la jumătatea lunii aprilie, la doar 29 de ani. Atacantul echipei Laval, format la Auxerre, a decis să...
Milioane de britanici suferă de Covid de lungă durată. Mulți spun că activitatea zilnică le este afectată
Milioane de britanici suferă de Covid de lungă durată. Mulți spun că activitatea zilnică le este afectată
Două milioane de persoane din Anglia şi Scoţia continuă să sufere din cauza simptomelor generate de COVID-19 de lungă durată, iar activităţile zilnice desfăşurate de 381.000 dintre ele...
#gheorghita, #vaccinare, #scoli, #profesori, #campanie, #covid , #Stiri Valeriu Gheorghita