Valeriu Gheorghiță, anunț despre vaccinarea cu a treia doză. Când va începe și ce categorii vor fi imunizate

Marti, 27 Iulie 2021, ora 14:465638 citiri
Valeriu Gheorghiță, anunț despre vaccinarea cu a treia doză. Când va începe și ce categorii vor fi imunizate
Valeriu Gheorghiță a participat la campania de vaccinare FOTO Facebook/ RO Vaccinare

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a declarat marți, 27 iulie, într-o conferință de presă, că personalul medical și persoanele vulnerabile ar putea fi vaccinate cu a treia doză împotriva COVID, însă o decizie ar urma să fie luată în septembrie.


„Există discuții în momentul de față legat de administrarea rapelului, sau cum este cunoscut, ca cea de-a treia doză, la persoanele care au un risc crescut de expunere – personalul medical și social și persoanele care se află în evidență cu boli cronice, respectiv persoanele cu vârsta peste 65 de ani”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Medicul militar a transmis că o decizie se la lua în luna septembrie.

„Este foarte probabil ca din luna septembrie să avem această decizie. Practic, ar veni la 8 luni de la debutul campaniei de vaccinare”, a adăugat Gheorghiță.

Anunțul este făcut în contextul creșterii numărului de infectări cu tulpina Delta.


„Evoluția săptămânală a proporției cazurilor confirmate cu variantă Delta din numărul total al cazurilor identificate cu variante virale de îngrijorare are un trend crescător, de la o valoare de 1,5% în săptămâna 21, la peste 6,8%, în săptămâna 29. Am observat o creștere de circa 5 ori a numărului de cazuri confirmate cu variantă Delta”, a spus Gheorghiță.

Până pe 25 iulie au fost înregistrate 127 de cazuri cu varianta Delta.


Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Comentarii