O noua transa de vaccinuri Pfizer soseste luni in Romania. Cum sunt distribuite cele peste 200.000 de doze

Duminica, 28 Februarie 2021, ora 14:152552 citiri
O noua transa de vaccinuri Pfizer soseste luni in Romania. Cum sunt distribuite cele peste 200.000 de doze
O noua transa de vaccinuri Pfizer/Foto: Ro Vaccinare

Luni, 1 martie, soseste in Romania o noua transa de vaccin de la Pfizer BioNTech care consta in 214.110 doze. Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriana, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca si Timisoara, au anuntat duminca autoritatile.

Transportul catre centrele de stocare este asigurat de firma producatoare, inclusiv pe cale terestra. Vaccinurile sunt transportate in conditii optime de siguranta, in containere speciale, cu gheata carbonica si folie etansa.


Astfel, procesul de vaccinare continua atat in centrele din Bucuresti, cat si din tara, dozele fiind distribuite, dupa cum urmeaza:

- Centrul National de Stocare Bucuresti: 60.840 doze;
- Centrul Regional de Depozitare Brasov: 24.570 doze;
- Centrul Regional de Depozitare Cluj: 28.080 doze;
- Centrul Regional de Depozitare Constanta: 24.570 doze;
- Centrul Regional de Depozitare Craiova: 23.400 doze;
- Centrul Regional de Depozitare Iasi: 28.080 doze;
- Centrul Regional de Depozitare Timisoara: 24.570 doze.

In centrele de vaccinare se vor utiliza atat doze receptionate de Romania in transa curenta, cat si in transele anterioare, pe baza solicitarilor transmise la Centrul National si centrele regionale de depozitare, prin directiile de sanatate publica judetene si cea a municipiului Bucuresti.

Autoritatile subliniaza ca incepand cu data de 27 februarie, se pot programa la vaccinare cu
serul Pfizer BioNTech, conform Strategiei nationale de vaccinare impotriva COVID-19, persoanele cu boli cronice, cu varste peste 65 de ani si persoanele cu dizabilitati.

Modalitatile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, respectiv individual, prin apartinatori sau prin directiile de asistenta sociala de la nivelul primariilor, prin intermediul platformei electronice, a medicului de familie/curant, cat si prin call-center, la numarul unic 021.414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecarui judet in parte, disponibile pe platforma de informare: https://vaccinare-covid.gov.ro.

Conform calendarului de livrare, urmatoarea transa de vaccin ar urma sa fie adusa in Romania luni, 08 martie, iar la acest moment se asteapta confirmarea oficiala in acest sens din partea firmei producatoare.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News