Ministrul Apararii: Nu exista conflict intre Valeriu Gheorghita si Vlad Voiculescu. Sunt suficient de inteligenti sa poata sa aiba un dialog profesional

Joi, 01 Aprilie 2021, ora 22:391816 citiri
Ministrul Apararii: Nu exista conflict intre Valeriu Gheorghita si Vlad Voiculescu. Sunt suficient de inteligenti sa poata sa aiba un dialog profesional
Nicolae Ciuca. Foto: Hepta.ro

Ministrul Apararii, Nicolae Ciuca, a afirmat in seara zilei de joi, 1 aprilie, ca nu exista un conflict intre Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei de vaccinare, si Vlad Voiculescu, ministrul Sanatatii, ambii fiind "suficient de tineri si de inteligenti sa poata sa aiba un dialog profesional".

Nicolae Ciuca a fost intrebat, joi seara, la TVR 1, faca exista un conflict intre Valeriu Gheorghita si Vlad Voiculscu si a raspuns razand: "Nici pe departe. Va dati seama ca in tot ansamblul acesta de activitati nu am stat sa urmarim partea de conflict personal si nici nu cred ca a fost un conflict personal. Cred ca sunt amandoi suficient de tineri si de inteligenti sa poata sa aiba un dialog profesional".

Ciuca a precizat ca armata a adus "rigoare" in campania de vaccinare, dar si intreaga logistica de care dispune.

In 12 martie, coordonatorul campaniei nationale de vaccinare, Valeriu Gheorghita, a vorbit din nou despre relatia sa cu ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, el sustinand ca intre el si Voiculescu nu exista "tensiuni" din punct de vedere institutional.

Ministerul Sanatatii a publicat, in premiera, date referitoare la pandemie defalcat pe judete. De exemplu, s-au prezentat numarul de teste realizate in fiecare judet, rata de pozitivare, numarul persoanelor spitalizate, cel al vindecatilor si cel al celor care s-au reinfectat. De asemenea, s-au publicat date referitoare la vaccinare.

Prim-ministrul Florin Citu a anuntat ca vor fi facute verificari daca Ministerul Sanatatii a respectat legislatia atunci cand a publicat date referitoare la pandemie, precizand ca erau necesare mai multe avize.

In replica, ministrul Sanatatii Vlad Voiculescu a precizat ca date referitoare la numarul de teste ar fi trebuit sa fie publicate cu mult timp inainte.

Coordonatorul campaniei nationale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghita, a declarat, raspunzand unei intrebari cu privire la publicarea de catre Ministerul Sanatatii a unor date referitoare la vaccinare, ca nu a facut plangere, ci a facut o informare la solicitarea premierului, legata de datele privitoare la vaccinare, modalitatea prin care sunt puse in mediul online si ce informatii sunt prezentate.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News