Medicul Valeriu Gheorghita, precizari despre decesele inregistrate la persoane care s-au infectat cu coronavirus dupa vaccinare

Miercuri, 24 Martie 2021, ora 22:354361 citiri
Medicul Valeriu Gheorghita, precizari despre decesele inregistrate la persoane care s-au infectat cu coronavirus dupa vaccinare
Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei de vaccinare

Medicul Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei nationale de vaccinare anti-COVD-19, a facut o serie de precizari, miercuri seara, in emisiunea "Actualitatea", moderata de Tudor Musat, cu privire la decesele unor persoane care au fost vaccinate, multe dintre ele cu prima doza, iar unele si cu cea de-a doua.

Potrivit Institutului National de Sanatate Publica (INSP) au fost raportate pana in prezent 89 de persoane decedate din cauza COVID-19, care s-au vaccinat anterior impotriva noului coronavirus. Valeriu Gheorghita spune ca beneficiile vaccinarii nu pot fi puse sub semnul intrebarii si ca nu exista semnale ca "in randul celor vaccinati avem o crestere a ratei de mortalitate comparativ cu cei nevaccinati".

Valeriu Gheorghita, precizari despre decesele inregistrate la persoane care s-au infectat cu coronavirus dupa vaccinare

"Avem aceste analize detaliate, efectuate de colegii nostri de la Institutul de Sanatate Publica. De la debutul campaniei de vaccinare, pe 27 decembrie, si pana astazi, au fost diagnosticate cu COVID-19 peste 299.000 de persoane, deci aproape 300.000 de persoane, cu o medie zilnica de circa 3.400 de cazuri. Numarul de decese inregistrate in aceeasi perioada de timp din aceste cazuri a fost de 7.471, cu o medie zilnica de 85 de decese de la debutul campaniei de vaccinare.

Din toate aceste decese, 89 sunt la persoane diagnosticate cu COVID-19 si care aveau in istoricul recent vaccinarea. Uitandu-ne la aceste 89 de decese, 77 erau persoane care aveau doar o doza primita, iar timpul de la prima doza pana la diagnosticul de COVID era de 12 zile, deci, practic, diagnosticul a fost stabilit inainte de cele 14 zile in care incep sa apara anticorpii, incepe sa apara raspunsul imun protector. Celelalte 12 cazuri erau la persoane care aveau ambele doze primite, iar timpul mediu de la cea de-a doua doza si pana la diagnosticul de COVID era de 10 zile, practic, inainte ca beneficiile maximale de dupa vaccinare sa apara. Varsta medie era 72 de ani si toate aveau comorbiditati.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News