Raspunsul medicului Valeriu Gheorghita la intrebarea daca ia in calcul sa intre in politica

Sambata, 05 Iunie 2021, ora 22:26
3725 citiri
Raspunsul medicului Valeriu Gheorghita la intrebarea daca ia in calcul sa intre in politica
Medicul Valeriu Gheorghita

Medicul Valeriu Gheorghita, coordonator al campaniei nationale de vaccinare anti-COVID, exclude posibilitatea de a intra in politica, el afirmand intr-o emisiune televizata ca isi doreste foarte mult sa isi urmeze cariera universitara si sa se dezvolte ca medic.

"Categoric nu. Stiu aceste situatii (de medici celebri care au ales o cariera in politica - n.r.), dar nu este cazul meu. Imi doresc foarte mult sa practic medicina in continuare, sa fiu alaturi de colegii mei, de pacienti, de studenti, imi doresc sa ma dezvolt din punctul de vedere al profesiei universitare, academice. Este activitatea pentru care am muncit ani de zile si mi-am dorit si ar fi pacat sa renunt la ce am obtinut dupa atata munca", a afirmat Valeriu Gheorghita intr-o emisiune difuzata sambata la Digi 24.

Intrebat cine l-a anuntat ca a fost desemnat la coordonarea campaniei nationale de vaccinare, Valeriu Gheorghita a raspuns ca presedintele Klaus Iohannis a fost cel care a facut acest lucru si ca nu si-a imaginat vreodata ca va ajunge sa coordoneze campania.

"Dintotdeauna mi-a dorit sa devin medic. Cine m-a inspirat este medicul nostru de familie din Izvoru, in care mama a avut foarte mare incredere. (...) Am vazut in medicul meu de familie o persoana pe care mi-am dorit sa o urmez din punct de vedere profesional", a mai povestit Gheorghita.

Intrebat de ce a ales sa fie medic militar, Gheorghita a raspuns ca a ales Facultatea de medicina militara de la Targu Mures pentru ca i s-a parut "mult mai provocator si ca admitere", fiind doar 10 locuri atunci cand a dat examen, dar si pentru ca a tinut cont de faptul ca a fost un mediu in care a considerat ca se poate dezvolta mai bine.

De asemenea, intrebat cand crede ca Romania va reveni la normalitate, Gheorghita a raspuns: "Cred ca undeva in iulie-august usor-usor vom intra intr-o normalitate care va fi din ce in ce mai concretizata, probabil pe masura de nivelul de acoperire vaccinala va creste undeva peste 50-60%".

El a mentionat ca lucrurile materiale "nu il impresioneaza foarte mult, in afara celor care asigura o viata decenta, normala".

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Decizie majoră în instanță în cazul vedetei TV care ar fi fost agresată sexual de un medic. Avocat: ”Am bănuit asta!”
Decizie majoră în instanță în cazul vedetei TV care ar fi fost agresată sexual de un medic. Avocat: ”Am bănuit asta!”
Avocatul Adrian Cuculis a revenit cu noutăți în cazul concurentei de la iUmor, care acuză un medic stomatolog de viol. „Schimbare majoră în dosarul medicului dentist acuzat de multiple...
#Valeriu Gheorghita, #politica, #medic, #vaccinare , #Stiri Valeriu Gheorghita