Lista necuvantatorilor cu obrazul gros. Abia au deschis gura in Parlament patru ani, dar candideaza senini pentru inca un mandat

Marti, 03 Noiembrie 2020, ora 00:00
25219 citiri
Lista necuvantatorilor cu obrazul gros. Abia au deschis gura in Parlament patru ani, dar candideaza senini pentru inca un mandat
Mihai Valentin Popa, Cristina Ileana Dumitrache, Claudiu Vasile Racuci, George Ionescu

In apropiere de alegerile parlamentare, Ziare.com a facut o analiza privind activitatea deputatilor dupa patru ani de mandat. Dupa ce au vorbit mai putin de 10 minute, in patru ani de mandat, unii parlamentari cer din nou voturile alegatorilor.

Ileana Cristina Dumitrache

Ileana Cristina Dumitrache

Cristina Dumitrache se pregateste sa incheie cel de-al treilea mandat de deputat. Constanteanca candideaza pentru inca un mandat, ocupand un loc eligibil pe listele PSD pentru alegerile din 6 decembrie. In schimb, in legislatura 2016-2020 nu s-a remarcat decat prin faptul ca a vorbit in plen timp de un minut si 22 de secunde.

Aleasa deputat in circumscriptia electorala nr.14 Constanta din partea PSD, a avut 13 luari de cuvant, 11 declaratii politice depuse si 11 intrebari.

Teoretic, Ileana Dumitrache a initiat 70 de propuneri legislative pe care le-a semnat impreuna cu colegii din partid.

Deputatul care a terminat Marketing si Pictura, dar modifica legi in Comisia de Sanatate

Conform CV-ului ei, Ileana Cristina Dumitrache are o diploma de licenta in studii de afaceri si limbi straine la University College London si a facut un an de Erasmus in Italia de Marketing si Pictura. Desi a lucrat ca director de marketing si in comunicare, Cristina Dumitrache a fost pusa in Comisia de Sanatate din Parlamentul Romaniei, unde voteaza modificari la legile din sanatate.

Fara niciun studiu in domeniu, Ileana Dumitrache posteaza pe pagina sa de Facebook distribuie sfaturi medicale din diverse surse de pe internet. Pe Facebook sustine ca singura posibilitati pentru a iesi din pandemie sunt:

"1) Vaccinuri - "Asteptarea pentru un vaccin nu poate fi numita strategie, nu e o strategie." Prof. Woollhouse

2) Imunizare prin infectare

3) Schimbarea permanenta a stilului de viata/ a societatii", a scris Ileana Dumitrache pe Facebook.

De asemenea, intr-o alta postare sustine ca "mamele trebuie sa continue sa-si alapteze bebelusul chiar daca sunt infectate cu noul virus sau suspecte de a fi infectate". In luna aprilie, Ileana Dumitrache a distribuit mesajul lui Varujan Vosganian impotriva vaccinarii obligatorii.

"Am sentimentul ca aceiasi epidemiologi care ne-au amenintat cu apocalipsa vor incepe din nou, dupa iesirea din izolare, sarabanda vaccinarii obligatorii.

Deja, cocotandu-se pe argumentul pandemiei, asemenea opinii sunt tot mai vocale. As fi curios, mai intai de toate, sa stiu care sunt statele in care vaccinarea este obligatorie si in ce masura asta a contribuit la o crestere a rezistentei populatiilor respective la agresiunile epidemiologice", a scris Varujan Vosganian in mesajul distribuit de pesedista Ileana Dumitrache.

Tot in aceeasi perioada, Dumitrache a distribuit un articol care spune ca "decretul prezidential privind starea de urgenta este nelegal".

Cum a ajuns Ileana Dumitrache parlamentar?

Ileana Cristina Dumitrache

Este fiica lui Ion Dumitrache, consilier judetean la Constanta si om de afaceri. Sotul acesteia, George Teseleanu, este fost consul onorific la Ascona, Italia, prosper om de afaceri, in 2013 i se promisese postul de ambasador in Italia. Valeriu Zgonea a fost nasul de cununie.

Are bijuterii, tablouri, icoane, ceasuri si mobilier in valoare de 397.000 euro, conform romaniacurata.ro

Ileana Cristina Dumitrache nu pierde mult timp cu vorba. Desi este la al treilea mandat, nici in celelalte doua nu a vrut sa ia cuvantul. Astfel, in legislatura 2012-2016 a vorbit doar 45 de secunde, atunci cand si-a depus juramantul.

In primul sau mandat din 2008 pana in 2012 a vorbit tot o singura data, tot atunci cand si-a depus juramantul, adica in total 36 de secunde in patru ani de zile.

Mihai Valentin Popa

Mihai Valentin Popa

Mihai Valentin Popa este un deputat roman, ales in circumscriptia electorala nr. 8 Brasov in anul 2016 din partea Partidului Social Democrat (PSD). In patru ani de mandat, Mihai Popa a vorbit un minut si 33 de secunde si nu a depus nicio intrebare sau interpelare. La alegerile parlamentare se va afla din nou pe liste, mai exact, pe primul loc pentru Camera Deputatilor din circumscriptia Brasov.

In decembrie 2018, a trecut la Partidul Pro Romania (PPR) pentru o perioada de nici o saptamana, pe 17 decembrie 2018 intorcandu-se inapoi in PSD. Acest episod al politicii romanesti mai este numit si "Fuga celor 4, intoarcerea pe din doua".

Acesta a detinut functia de consilier local in Consiliul Local al municipiului Fagaras in perioada 2004 - 2008 si consilier judetean in Consiliul Judetean Brasov intre 2012 - 2016.

Mihai Popa este diplomat inginer din anul 1990, absolvent al Facultatii de Mecanica Fina I.P. Bucuresti si avocat in Baroul Brasov din anul 1997, dupa absolvirea Facultatii de Drept Juridic - Universitatea "Lucian Blaga" Sibiu.

La data de 30 octombrie 2017, DNA a pus in miscare actiunea penala, sub control judiciar, asupra lui Mihai Valentin Popa sub acuzatiile de trafic de influenta si santaj. El este suspectat ca ar fi incercat mentinerea unei protejate intr-o functie de conducere prin amenintari si constrangeri aduse unui primar de municipiu. In decembrie 2017 a fost trimis in judecata. In prima instanta, ICCJ l-a achitat pe Mihai Valentin Popa, decizia nefiind definitiva

Claudiu Vasile Racuci

Claudiu Vasile Racuci

Ales deputat in circumscriptia electorala nr.1 Alba din partea PNL, vicelider a grupului parlamentar de la Camera Deputatilor, Claudiu Vasile Racuci a vorbit cinci minute si 13 secunde in patru ani de mandat. Acum se afla pe lista PNL pentru un loc de senator.

In CV-ul sau, viceliderul PNL scrie ca a terminat liceului la "Universitatea Craova" si ca vorbeste limba sa materna, romana la nivel "experimentat".

Desi nu a stiut cum sa scrie, practic Claudiu Vasile Racuci a facut o facultate de agronomie la Craiova, la vremea ei, apoi si una de silvicultura, la aceeasi universitate insa cu aproape 20 de ani mai tarziu, plus un master in agronomie, acela nu se stie cand si unde.

Se pare ca le-a facut doar din placerea studiului, pentru ca nu au avut vreo legatura, cat de mica, intre studii si job-urile pe care le-a avut: cinci ani distributie FMCG, apoi zece ani manager de logistica si operatiuni la Bergenbier, director regional la Centrul Regional de Reconversie Profesionala, Targu Mures si inginer de marketing la SC APA CITTA, Blaj,adica furnizorul de apa si canal din oras.

George Ionescu

George Ionescu

George Ionescu se afla la al treilea mandat de parlamentar si acum e in carti pentru cel de al patrulea. Ionescu candideaza pe al doilea loc pe listele PNL Prahova pentru Camera Deputatilor, desi activitatea sa este una din cele mai slabe din Parlament.

In mandatul 2016-2020 Ionescu a vorbit timp de opt minute si 24 de secunde in patru ani. Mai mult ca mandatul precendent, ce-i drept, unde a vorbit timp de 44 de secunde. In primul mandat al sau, cel din legislatura 2008-2012 a vorbit doar de 29 de secunde, timp in care si-a depus juramantul de parlamentar.

George Ionescu este din 2008 deputat liberal democrat si apoi doar liberal de Prahova. Pana la 25 de ani a fost somer in CV, conform site-ului nutotei.ro. Pana in 2001 detine o firma agricola, iar apoi o firma de taxi. In 2008 firma de taxi este pe un profit pe minus de 522.120 RON si cu datorii de 1.625.544 RON iar firma agricola este pe un minus de 76.061 RON si o datorie de 341.374 RON.

A terminat la 36 de ani "Inginerie Economica" la Bioterra si un master de "Securitatea comunitara si terorism" tot la Bioterra.

Provenit din fostul PDL, familia lui George Ionescu detine mai multe afaceri si proprietati. Printre acestea, si o ferma piscicola trecuta pe numele sotiei parlamentarului. Fiul deputatului este consilier la ministerul agriculturii.

Conform declaratiei de avere, familia Ionescu detinea anul trecut terenuri in Prahova de aproape 30.000 de metri patrati si cinci case de locuit. George Ionescu detine, impreuna cu sotia, firma Genic SRL din Prahova, asa cum reiese din datele obtinute cu ajutorul termene.ro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Republica Moldova se pregătește pentru alegeri prezidențiale și referendum pentru aderarea la Uniunea Europeană
Republica Moldova se pregătește pentru alegeri prezidențiale și referendum pentru aderarea la Uniunea Europeană
Alegerile prezidenţiale şi referendumul privind aderarea la Uniunea Europeană (UE), iniţiat de şefa statului, Maia Sandu, vor fi organizate în aceeaşi zi, pe 20 octombrie 2024, a anunţat...
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
#Mihai Valentin Popa, #Cristina Ileana Dumitrache, #Claudiu Vasile Racuci, #George Ionescu, #Parlament, #alegeri , #stiri Valentin Popa