Ministerul Educatiei sustine ca elevele care si-au filmat profesorul cand se masturba la catedra au gresit si au primit ce meritau

Sambata, 03 Februarie 2018, ora 15:34
8075 citiri
Ministerul Educatiei sustine ca elevele care si-au filmat profesorul cand se masturba la catedra au gresit si au primit ce meritau
Foto: Captura video

Ministerul Educatiei sustine ca decizia elevelor de a-si filma profesorul de religie in timp ce se masturba in clasa, in ora de curs, a fost o solutie gresita, iar sanctionarea lor este corecta.

Ministerul arata ca structurile de conducere din liceu au respectat procedura, sanctionarea fetelor fiind votata succesiv de catre Consiliul Clasei, Consiliul Profesoral si apoi de Consiliul de Administratie al scolii.

Declaratiile vin dupa ce noul ministru al Educatiei, Valentin Popa, s-a intalnit, vineri seara, cu reprezentantii Inspectoratului Scolar Sibiu si ai liceului in care a avut loc incidentul, adica Liceul Tehnologic "Nicolae Teclu" din Copsa Mica, pentru a analiza documentele referitoare la cazul profesorului.

Ministrul Educatiei considera ca in acest context, in spatiul public poate fi redeschis subiectul introducerii camerelor de supraveghere in clase.

Concluziile prezentate sambata de Ministerul Educatiei sunt ca, indiferent de rezultatul anchetei Politiei, care este in curs, este limpede ca profesorul in cauza a avut un comportament indecent (oricare ar fi circumstantele - inclusiv posibile boli - care l-au produs).

Ora de curs nu se desfasura in conditii normale, demisia profesorului reprezentand doar o prima actiune fireasca in contextul dat.

"Dupa o analiza atenta, este limpede ca si elevele care au filmat si ulterior au difuzat imaginile indecente au ales o solutie incorecta, cu atat mai mult cu cat cunosteau si chiar semnasera Regulamentul liceului. Trauma episodului indecent poate sa existe la aceste eleve, insa aceasta nu explica faptul ca ele au filmat si apoi au si facut publice imaginile filmate.

Elevele ar fi putut alege, spre exemplu, calea discutiei cu diriginta, cu echipa de conducere a liceului, cu reprezentantul elevilor sau chiar cu alte autoritati. Este de mentionat ca atat reprezentantul elevilor in Consiliul Clasei, cat si reprezentantul elevilor in Consiliul de Administratie, au propus sanctionarea elevelor", spune Ministerul Educatiei.

In ceea ce priveste faptul ca diriginta clasei nu a fost sanctionata, aceasta fiind suspectata de incercarea de a musamaliza cazul, s-a constatat ca ea a aflat despre incident in acelasi timp cu conducerea liceului si nu exista declaratii sau fapte care sa o acuze, iar structurile de conducere din liceu au respectat procedura, sanctionarea elevelor fiind votata succesiv de catre Consiliul Clasei, Consiliul Profesoral si apoi de Consiliul de Administratie al liceului.

"In contextul unui astfel de caz, avand in vedere faptul ca reprezentantii Liceului Tehnologic 'Nicolae Teclu' din Copsa Mica si-au manifestat clar dorinta in acest sens, este limpede ca in spatiul public se poate redeschide subiectul introducerii camerelor de supraveghere in clase. Ministrul Valentin Popa considera insa ca, asupra acestui subiect, nu trebuie luata o decizie de la 'centru'.

Asadar, toate cadrele didactice, impreuna cu parintii si elevii, sunt invitate sa analizeze daca este oportuna introducerea camerelor de supraveghere si in salile de curs (pe langa cele deja prezente pe holuri si in curtile interioare).

Mentionam ca o astfel de masura poate sa conduca la o mai buna disciplina in orele de curs si la o mai mare siguranta in scoli, cu rezultate bune, spre exemplu, si in combaterea unor fenomene precum bullying-ul, dar poate si sa inhibe manifestarea libera a profesorilor si a elevilor", adauga Ministerul Educatiei.

In 19 ianuarie, mama unei eleve de la Liceul Tehnologic "Nicolae Teclu" din Copsa Mica, judetul Sibiu, l-a acuzat pe profesorul de Religie, care este si preot in municipiul Medias, ca s-ar fi masturbat intr-una dintre ore, in fata mai multor eleve. Una dintre colegele fiicei ei a filmat momentul, iar imaginile au ajuns in mediul online. De asemenea, femeia a sesizat conducerea unitatii.

Politistii, Inspectoratul Scolar si reprezentantii Mitropoliei Ardealului au verificat incidentul, iar reprezentantii Patriarhiei au anuntat ca a fost vorba despre un gest "necontrolat, provocat de o mancarime in zona inghinala".

In aceeasi zi, profesorul de Religie a demisionat.

Cele trei eleve care l-au filmat pe profesor au primit mustrare scrisa si au nota scazuta la purtare, a anuntat, vineri, Inspectoratul Scolar Sibiu.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#eleve sanctionate profesor religie masturbare, #caz profesor religie masturbare Sibiu , #ministrul Educatiei