Ministerul Educatiei a atribuit Editurii Didactice contractul pentru editarea de manuale, desi CCR a declarat neconstitutionala infiintarea ei

Joi, 21 Iunie 2018, ora 12:492743 citiri
Ministerul Educatiei a atribuit Editurii Didactice contractul pentru editarea de manuale, desi CCR a declarat neconstitutionala infiintarea ei
Foto: Facebook / Valentin Popa

Ministerul Educatiei a dat prin atribuire directa un contract de 24 de milioane de lei Editurii Didactice si Pedagogice, ignorand decizia CCR prin care transformarea editurii din regie in societate pe actiuni fusese declarata neconstitutionala.

Conform Hotnews.ro, ministerul a incheiat contractul chiar inainte sa fie publicata in Monitorul Oficial decizia CCR din 19 aprilie prin care OUG 76/2017 a fost declarata neconstitutionala.

Jurnalistii de la sursa citata au cerut oficial Ministerului Educatiei sa spuna ce contracte a incheiat cu Editura Didactica si Pedagogica (EDP) in perioada 1 ianuarie - 29 mai 2018, cine le-a semnat si ce valoare are fiecare.

Conform raspunsului oficial primit si publicat pe site-ul citat, a fost semnat un contract cadru in 5 aprilie si un contract subsecvent in 25 mai, valoarea exacta fiind de "24.018.594,70 lei (fara TVA) ", obiectul fiind "editarea, traducerea si tiparirea de manuale pentru urmatorul an scolar". Printre semnaturi se regaseste si cea a ministrului Valentin Popa (foto).

In acest moment, editura cu care ministerul a incheiat contractul nu mai este societate pe actiuni, pentru ca OUG a fost declarata neconstitutionala. In acelasi timp, ministerul nu are voie sa incheie un contract direct cu o regie autonoma. Conform unor surse citate de Hotnews.ro, manualele vor fi printate la Monitorul Oficial daca Guvernul reuseste sa transforme din nou EDP din regie in societate.

Miza centralizarii editarii si printarii de manuale o reprezinta valoarea aparaturii care va trebui achizitionata in acest scop, au declarat sursele citate.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Comentarii