45 de rectori il sustin pe ministrul propus pentru Educatie, certat cu limba romana: O personalitate de luptator

Duminica, 28 Ianuarie 2018, ora 16:27
15971 citiri
45 de rectori il sustin pe ministrul propus pentru Educatie, certat cu limba romana: O personalitate de luptator
Foto: Arhiva Facebook/Ministerul Educatiei Nationale

Numarul rectorilor de universitati din intreaga tara care sprijina nominalizarea lui Valentin Popa ca ministru al Educatiei Nationale a ajuns duminica la 45, dupa ce inca 15 au semnat scrisoarea deschisa de sustinere a acestuia in functia respectiva, document care sambata avea 30 de semnatari.

Popa a fost contestat dupa ce in spatiul public au aparut inregistrari in care face foarte multe greseli de gramatica.

Ministrul propus pentru Educatie, surprins in repetate randuri facand greseli gramaticale (Video)

Cum il apara colegii lui

"Cu o experienta de peste 25 de ani in educatie, domnul profesor Valentin Popa a parcurs toate etapele carierei academice, afirmandu-se ca un cadru didactic si cercetator de prestigiu in domeniul sau de activitate. Activitatea manageriala a domniei sale a debutat in anul 2004, fiind incununata prin alegerea ca rector al Universitatii 'Stefan cel Mare' din Suceava, dar si ca presedinte al consortiului 'Academica Plus', care reuneste 11 universitati din Romania", se arata in scrisoarea deschisa.

Potrivit semnatarilor, Valentin Popa a reusit transformarea Universitatii "Stefan cel Mare", care ofera "un climat potrivit pentru performanta in dezvoltarea profesionala".

"Cu o personalitate dinamica, de luptator, alaturi de intreaga comunitate academica, domnul rector Popa a reusit transformarea Universitatii 'Stefan cel Mare' din Suceava in ceea ce este astazi: un numar dublu de studenti, de patru ori mai multe programe de studii, o crestere majora a fondurilor obtinute din activitatea de cercetare si extinderea intr-un ritm alert a infrastructurii universitare.

Din ce in ce mai multe cadre didactice de o valoare incontestabila au ales sa fie titulare la Suceava, inclusiv din randurile diasporei stiintifice romanesti, regasind aici un climat potrivit pentru performanta in dezvoltarea profesionala", se precizeaza in scrisoarea deschisa.

De asemenea, semnatari afirma ca prin punctele de vedere exprimate in cadrul reuniunilor Consiliului National al Rectorilor, Valentin Popa a sustinut excelenta si calitatea in educatie, dar si accesul echitabil la resurse, dovedindu-se "un bun cunoscator al sistemului, extrem de pragmatic si implicat, care stapaneste mecanismele de functionare si finantare universitara, cu viziune strategica, ancorata in tendintele la nivel european si global".

"Sustinem astfel numirea domnului rector Valentin Popa in functia de ministru al educatiei, competenta academica si manageriala, verticalitatea si implicarea profesionala si personala fiind argumentele care trebuie sa stea la baza unei astfel de decizii", au conchis semnatarii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#rectori scrisoare sustinere agramat Valentin Popa , #ministrul Educatiei