Cum trebuie să ne pregătim pentru noul val de COVID. "Este momentul să vă asigurați că aveți o mulțime de teste acasă!"

Marti, 12 Iulie 2022, ora 14:01
6002 citiri
Cum trebuie să ne pregătim pentru noul val de COVID. "Este momentul să vă asigurați că aveți o mulțime de teste acasă!"
Teste Covid FOTO Pixabay

Numărul cazurilor de infectare cu coronavirus este în creștere, după o perioadă de relativă acalmie.

Creșterea a numărului de cazuri COVID a fost determinată de subvarianta BA.2 Omicron.

Acum, Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA raportează că alte două subvariante, BA.4 și BA.5, constituie mai mult de 70% din noile infecții din țară. Aceste subvariante pot evita parțial imunitatea produsă de vaccin și de infecția anterioară, deși vaccinarea încă protejează împotriva bolilor severe.

Aceste evoluții au loc pe măsură ce mai mulți oameni reiau călătoriile și alte activități pre-pandemice.

Jurnaliștii CNN au vorbit cu analistul medical dr. Leana Wen, medic de urgență și profesor de politici și management al sănătății la Universitatea George Washington, pentru a afla ce fel de măsuri preventive ar trebui să ia oamenii dacă vor să evite Covid-19.

Tendințele actuale de Covid-19 indică faptul că există un alt val de cazuri în Statele Unite?

Dr. Leana Wen: "Nu sunt sigură că asta s-ar numi o altă creștere, deoarece cifrele nu au scăzut cu adevărat de la creșterea anterioară. În timpul iernii, din decembrie 2021 până în februarie 2022, am observat o creștere uriașă a cazurilor din subvarianta originală Omicron, BA.1. A fost o mică acalmie; apoi BA.2 a venit împreună cu această creștere a cazurilor. Acum, BA.4 și BA.5 înlocuiesc subvariantele Omicron anterioare și provoacă majoritatea infecțiilor în SUA.

De asemenea, trebuie să avem în vedere că numărul cazurilor raportate este mult mai mic decât numărul real de cazuri. Cred că am putea avea de la cinci până la 10 ori mai multe cazuri decât sunt raportate, având în vedere câte cazuri sunt diagnosticate prin teste antigen la domiciliu și nu sunt raportate autorităților de sănătate publică.

Vestea bună este că aceste creșteri recente nu au fost însoțite de copleșirea spitalelor, ceea ce ilustrează efectul puternic al vaccinurilor în decuplarea în mare parte a infecțiilor de bolile severe."

Ar trebui anulate călătoriile și readuse restricțiile?

Dr. Leana Wen: "Nu cred că majoritatea oamenilor ar trebui să-și schimbe activitățile zilnice, dar cred că oamenii trebuie să fie conștienți de riscul lor de a contracta Covid-19 dacă nu iau măsuri de precauție suplimentare.

Vestea bună este că vaccinurile și rapelurile continuă să ofere o protecție excelentă împotriva bolilor severe. Cu toate acestea, știm, de asemenea, că imunitatea scade în timp și se pare că există o anumită imunitate (evaziune) cu BA.4 și BA.5 în special. Asta înseamnă că este puțin probabil ca persoanele care sunt vaccinate și stimulate să se îmbolnăvească grav dacă contractă Covid-19, dar totuși s-ar putea infecta.

Întrebarea pe care ar trebui să o pună oamenii este următoarea: Cât de mult doresc să continue pentru a evita infecția? Există atât de mult virus în jurul nostru, iar variantele sunt atât de contagioase. Aceasta înseamnă că evitarea infecției necesită o atenție suplimentară. Este posibil ca mulți oameni să nu-și mai dorească să-și planifice viața în jurul măsurilor de precauție legate de Covid-19, mai ales dacă sunt în general sănătoși și bine protejați de boli severe.

Pe de altă parte, mulți oameni pot acorda în continuare prioritate necontractării Covid-19 din cauza riscului de apariție a simptomelor pe termen lung. Ei pot avea, de asemenea, afecțiuni medicale care predispun la rezultate mai severe sau pot trăi cu alții care sunt mai vulnerabili și doresc să-și reducă riscul pentru cei din jur."

Recomandări pentru cei care vor să fie precauți

"Toată lumea cu vârsta de peste 5 ani poate primi un prim rapel. Cei peste 50 de ani pot primi un al doilea rapel pentru un total de patru doze.

Anumite persoane (care sunt imunocompromise moderat sau sever) pot primi cinci injecții.

De asemenea, le-aș îndemna să poarte o mască N95 de înaltă calitate sau echivalent în medii interioare, aglomerate. Ridicarea obligativității purtării măștilor nu înseamnă că oamenii nu ar trebui să poarte măști. Mulți oameni nu consideră că măștile sunt incomode. Dacă este cazul, aș continua să port măști în toate spațiile publice interioare. Pentru cei care consideră că măștile sunt inconfortabile, aș încuraja purtarea măștilor în spațiile cu cel mai mare risc - de exemplu, mască atunci când stau la controlul de securitate din aeroport și în timpul îmbarcării și debarcării.

Desigur, amintiți-vă că adunările în aer liber continuă să prezinte un risc mult mai mic decât în ​​interior. Oamenii care doresc să fie foarte precauți ar trebui să încerce să meargă la adunări în aer liber, dacă este posibil, și apoi să meargă la adunări în interior doar dacă ceilalți au toate testele negative în acea zi."

Mulți oameni s-au săturat să audă despre aceste măsuri de precauție

"Cu siguranță înțeleg acest sentiment. Este foarte greu pentru societate să impună restricții asupra persoanelor și să le ceară oamenilor să suspende pentru totdeauna adunări precum nunți și botezuri sau să renunțe la activitățile care le îndrăgesc, cum ar fi mersul la restaurant și la sala de sport. Cel mai bun sfat al meu aici este să recunoașteți că, dacă mergeți în spații închise, puteți contracta Covid-19. Fiți conștienți de riscul dvs. și luați măsuri de precauție în consecință.

De exemplu, poate că poți să-ți trăiești viața așa cum îți dorești, dar înainte de a o vizita pe bunica într-un azil de bătrâni, fă un test rapid în acea zi. Dacă mergi la o nuntă cu multă lume într-un spațiu închis, fă un test la câteva zile pentru a te asigura că nu ai contractat coronavirus. Și dacă ai simptome în orice moment, testeaza-te imediat și nu îi expune pe cei din jur."

Ești în siguranță dacă ai avut recent Covid-19?

"Infecția recentă produce o anumită protecție care durează probabil aproximativ trei luni. Cu siguranță, reinfectarea se poate întâmpla totuși, iar unele studii sugerează că obținerea originalului Omicron BA.1 nu protejează împotriva variantelor mai noi. Vaccinarea, pe lângă recuperarea recentă, oferă o protecție mai bună, așa că asigurați-vă că sunteți la curent cu vaccinurile și rapelurile, chiar dacă ați avut Covid-19."

Cei testați pozitiv ar trebui să se izoleze în continuare?

"Da, pentru că nu vrei să răspândești Covid-19 altora. Îndrumarea CDC este să vă izolați timp de cinci zile și apoi să purtați o mască în preajma celorlalți timp de încă cinci zile după aceea, dacă simptomele se ameliorează. Cred că o politică de testare este chiar mai bună decât aceasta, deoarece oamenii rămân infectați pentru perioade diferite de timp. Aș încuraja oamenii să facă zilnic teste acasă din ziua a patra și să pună capăt izolării odată ce testul rapid de antigen acasă este negativ. Acum este momentul să vă asigurați că aveți o mulțime de teste acasă!".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna...
Efectul renunțării coaliției la medicului Cârstoiu: Gabriela Firea va candida la București din partea PSD. PNL va merge separat cu Sebastian Burduja la alegeri
Efectul renunțării coaliției la medicului Cârstoiu: Gabriela Firea va candida la București din partea PSD. PNL va merge separat cu Sebastian Burduja la alegeri
PSD şi PNL au decis să candideze separat la Primăria Capitalei. Coaliția de guvernare a renunțat luni seara, 22 aprilie, la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu. Gabriela Firea şi Sebastian...
#val covid, #nou, #crestere cazuri coronavirus restrictii, #masca de protectie, #teste covid , #coronavirus