Fenomen catastrofal lovește Statele Unite: Amenință 100 de milioane de oameni

Marti, 21 Iunie 2022, ora 02:11
10032 citiri
Fenomen catastrofal lovește Statele Unite: Amenință 100 de milioane de oameni
Valuri de căldură lovesc Statele Unite FOTO: Yahoo

Oamenii de știință avertizează că un fenomen necruțător va lovi Statele Unite în această săptămână, amenințând numai puțin de 100 de milioane de oameni. Meteorologii se așteaptă ca un val uriaș de căldură să spulbere recordurile de temperatură, în special în centrul și estul Americii și va fi prezent în multe zile ale acestei veri.

Căldura sufocantă a închis deja multe școli și a ucis aproximativ 1.000 de vite. Experții anunță că vara aceasta se vor înregistra multe grade peste media normală, în aproape toată țara, potrivit Yahoo News.

Un val de căldură a spulberat deja recordurile zilnice de temperatură din sud-vestul Statelor Unite, câmpiile centrale și zona de vest, în ultima săptămână. Două persoane au murit în statul Milwaukee pe fondul temperaturilor foarte ridicate.

Teorie neobișnuită a astronomilor: Există o lume invizibilă alături de noi VIDEO

Zeci de mii de oameni s-au confruntat cu pene de curent. Districtele școlare din Michigan au anulat cursurile elevilor, iar școlile publice din Pittsburgh, Pensylvania, au trecut la cursuri înjumătățite pentru a evita orele fierbinți, a anunțat ABC News.

În Kansas, aproximativ 2.000 de animale au murit din cauza căldurii. ”Este într-adevăr o combinație de căldură și umiditate, care provoacă unele dintre cele mai mari impacturi climatice”, a spus Marc Chenard, meteorolog de la Serviciul Național de meteorologie.

Indicele de căldură din Milwaukee a atins un record marți de 42,7 grade Celsius, pentru luna iunie. De asemenea, la Las Vega s-a înregistrat 42,7 grade Celsius. În Nebraska, la North Platte a fost 42,2 grade Celsius, în Arizona, 45,5 grade Celsius, iar în Death Valley, 50 de grade Celsius.

O forță misterioasă descoperită în spațiu: O entitate necunoscută acționează împotriva lumii noastre VIDEO

Valurile de căldură din Statele Unite devin din ce în ce mai frecvente, severe și mai lungi, pe măsură ce temperaturile globale cresc. Temperaturile extreme din această lună din America au fost cauzate de un așa-zis ”heat dome” – o creștere de presiune în straturile superioare și mijlocii ale atmosferei.

Centrul predicției vremii din Statele Unite anunță o prognoză pe trei luni în privința temperaturilor la nivel național. Aceasta spune că va fi o vară cu valuri de căldură, peste medie în toată țara.

Val de căldură extremă în Thailanda şi Filipine, unde oamenii sunt sfătuiți să stea în case. „Nu poţi respira” FOTO
Val de căldură extremă în Thailanda şi Filipine, unde oamenii sunt sfătuiți să stea în case. „Nu poţi respira” FOTO
Un val de căldură extremă se înregistrează miercuri, 24 aprilie, în Thailanda şi Filipine, notează AFP. Thailanda traversează o nouă perioadă de căldură extremă, locuitorii din...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#val caldura SUA, #valuri caldura, #temperaturi extreme SUA, #caldura SUA, #fenomene meteo extreme, #incalzire globala , #fenomen