Alexandru Rafila, despre obligativitatea vaccinării împotriva COVID-19: ”Este o opţiune care ţine de independenţa de decizie a fiecărei ţări”

Duminica, 06 Februarie 2022, ora 23:22 2160 citiri
Alexandru Rafila vaccinează o femeie FOTO: Facebook/ Alexandru Rafila

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat duminică, 6 februarie, că nu a existat vreo discuţie în cadrul Guvernului României despre o eventuală obligativitate a vaccinării împotriva COVID-19. Rafila este de părere că o astfel de decizie nu este justificată.

Alexandru Rafila a declarat, la Antena 3, duminică seara, că niciodată nu s-a dezbătut la nivel guvernamental introducerea obligativităţii vaccnării împotriva COVID-19.

”Nu am avut această discuţie niciodată, nu s-a dezbătut la nivelul Guvernului acest lucru şi după părerea mea, mai ales în actualul context epidemiologic, nu este justificată o astfel de măsură”, a afirmat Rafila.

Întrebat de ce alte ţări au introdus obligativitatea vaccinării, Rafila a explicat că s-a dorit, cel mai probabil, evitarea unui număr mare de decese.

”Este o opţiune care ţine de independenţa de decizie a fiecărei ţări şi probabil că unele ţări, văzând situaţia din alte ţări la care acoperirea vaccinală era foarte mică şi erau foarte multe decese, au luat măsuri de obligativitate ca să evite un număr mare de decese. Sănătatea publică este o competenţă naţională, chiar dacă problemele de sănătate publică sunt transfrontaliere şi această pandemie a demonstrat acest lucru”, a declarat Alexandru Rafila.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com